Colin Farrell 1. Ο Γαρδέλης του Χόλυγουντ;

Αφού τελειώνει το True Detective, το τελευταίο επεισόδιο θα παίξει αύριο στο Αμέρικα και θα κλείσει επιτέλους αυτή η πανσαχλη σεζόν που μας έσπασε τα νεύρα, είπαμε να μιλήσουμε για τον Colin Farrel και τη σχέση του με το δικό μας Σταμάτη Γαρδέλη.
Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια ότι αυτό το άρθρο είναι απλά, our opinion man.

Γαρδέλης, Syndrome

“Αγόρι μου και νέε μου γιατί ξοδεύεις αυτό το πολύτιμο που έχεις μέσα σου;” Λάκης Λαζόπουλος

Ενώ αρχικά κανείς δεν μπορεί να δει κάποιο συνεκτικό ιστό στις επιλογές συμμετοχών σε ταινίες του Colin Farrel ή του Σταμάτη Γαρδέλη, δυστυχώς υπάρχει. Το Γαρδέλης, syndrome. Το είμαι τσόγλανος, όμορφος, πάντα καλόκαρδος και στο τέλος άσχετος. Πως βρέθηκα εδώ; Ένστικτο, αισθητική, καλλιτεχνική ευαισθησία ΜΗΔΕΝ. Δυστυχώς, δεν μου λείπει ούτε το χάρισμα, ούτε το ταλέντο, ούτε ο τσαμπουκάς. Είμαι περπετειώδης αλλά είναι το μόνο που έιμαι.

Γαρδέλης Syndrome: Συμπτώματα

1. Mε ανακαλύπτει ένας σκηνοθέτης που με μπάζει στο κόσμο του θεάματος.

Ο Δαλιανίδης του Colin ήταν ο Σουμάχερ και τηρουθέντων των αναλογιών τον έτριψε στη μούρη του Χόλυγουντ καθώς τον ανακάτεψε σε αρκετές παραγωγές, δικές του και άλλων.

still-of-matthew-davis-and-colin-farrell-in-tigerland-(2000)-large-picture

Για τον Δαλιανίδη και το Σταμάτη τα λόγια περιττεύουν.

2. Παίζω όπου λάχει.

“Μπήκες μόνος σου στη μαύρη λίστα. Νύχτα έρχεσαι και φεύγεις νύχτα.” Άτζελα Δημητρίου

Colin: Έχει συμμετάσχει σε όλες ανεξαιρέτως τις αρπαχτές και τις πιο αποτυχημένες απόπειρες του Χόλυγουντ, είτε όσον αφορά σκηνοθέτες και συμπρωταγωνιστές, είτε όσον αφορά στο είδος και αυτό με απόλυτη συνέπεια. Π.χ. The recruit, Daredevil, Total Recall, S.W.A.T., Fright Night, Winter’s Tale, London Boulevard, Pride and Glory, Miami Vice, American Outlaws έχει κι άλλα βρείτε τα εδώ. Ο Colin έχει άλλωστε την τιμητική του στα remake.

Σταμάτης: αν έβγαζε ακόμα μία βιντεοταινία θα ανατινάζονταν τα βίντεο.

3. Τέχνη; Τι είναι αυτό;

Η έννοια τέχνη και γενικότερα η όλη διαδικασία της δημιουργίας μάλλον τους είναι και των δυονών λίγο άγνωστη κρίνοντας από τις δουλειές τους. Κρίμα γιατί λάμπουν όποτε τους δίνεται η ευκαιρία.

4. Παγιδεύομαι στην εικόνα μου.

Όσα χρόνια και να περάσουν είμαι πάντα σκληρός και όμορφος. Δεν καταφέρνω ποτέ να κάνω ένα βήμα μπροστά. Ακόμα κι όταν αυτοσατυρίζομαι σατυρίζομαι για την καταραμένη εικόνα μου. Δίνω συνεντεύξεις κατά βάση σε περιοδικά και μέσα για κοριτσάκια ή κουτσομπολίστικης φύσης και αν βρεθώ σε κάτι πιο σοβαρό δεν πολυμιλάω ή φαίνομαι τίγκα ανασφαλής.

cf_td

5. Είμαι πέτσακας.

Πάντα ένα τσακ περιθωριακοί και λίγο γύφτοι, κι ο ένας κι ο άλλος, ποτέ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν την αίγλη ή την επιφάνεια ή το επίπεδο που απαιτείται για ένα πραγματικό σταρ. Ένα φαινόμενο της εποχής που ξεγλυστρούσε από ταινία σε ταινία ή από βιντεοταινία σε βιντεοταινία. Οι κριτικοί τους θάβουν αβλεπεί ότι και να κάνουν κι οι σοβαροί παραγωγοί όυτε γυρίζουν να κοιτάξουν. Δεν ειναι και σνομπ πανάθεμα τους κανένας από τους δύο.

6. Ντρόγκια και Γκομενάκια.

Στο τέλος νομίζουμε ότι τα ντρόγκια και τα γκομενάκια ήταν πολύ πιο σημαντικά και για τους δύο από την καριέρα τους και αυτό στο τέλος έιναι και λίγο υγιές.

Γαρδέλης Syndrome: Θεραπεία

Για τον ίδιο το Σταμάτη θα προτείναμε:

πειραματικό θέατρο, συνεργασίες με καλοτεχνίτες σε διάφορα project και σκηνοθέτες νέου ελληνικού κινηματογράφου ακόμα κι αν του δίνουν κάμεο απλά.

collinoct18

Για τον Colin θα προτείναμε:

πολύ κλασσικό θέατρο, αποκλειστικά σινεφίλ ταινίες για λίγο, τρεις συνεπείς και συνεκτικές επιλογές στη σειρά, κάνα ωραίο και σοβαρό καλλιτεχνικό project εντελώς άσχετο με την ηθοποιια.

Έχουμε κι άλλα να πούμε για τον Colin ας είναι καλά ο Λάνθιμος. Αυτά όμως στο μέλλον.