Game of thrones / s51 The Wars to Come

  • Κανάλι/Χώρα:: HBO/USA
  • Σεζόν:: 7?
  • Επεισόδια:: 10
  • Βρισκόμαστε στη:: 5
  • Είδαμε το:: Πρώτο
  • Δημιουργός:: David Beniof - D.B. Weiss - George R.R. Martin
  • Σκηνοθεσία:: Michael Slovis
  • Σενάριο:: David Beniof - D.B. Weiss
  • Ελλάδα: : Nova Cinema

Μερικές ώρες πριν από κάποιους… μερικές μέρες μετά από κάποιους άλλους. Πήγαμε στην avant premiere του πρώτου επεισοδίου του Πέμπτου κύκλου στο Δαναό από το Flix και το Nova Cinema. Το σκηνικό ενδιαφέρον μιας και έπαιζαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και προσανατολισμών. Αλύπητα geeks συζητούσαν για λεπτομέρειες των βιβλίων, τεχνοκράτες, χίπστερ, υπάλληλοι της Nova, ζευγάρια όλων σχεδών των ηλικιών, κάποιου είδους VIP στους οποίους εισχωρήσαμε ύπουλα.

gott

Σκηνογραφικά ήταν ολίγον έλα και μπούκωνε. Υπήρχαν κάτι λυπητερές δάδες απ’έξω, ένας κάπως περίεργος πλαστικός θρόνος με τον οποίο μπορούσες να φωτογραφηθείς, μερικές κοπέλες ντυμένες έτσι κάπως σαν δόγισσες πηγαινορχόντουσαν όλο χάρη εδώ κι εκεί… Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εξτραβαγκάντζες οπότε τι να λέει.

gottts

Αναμονή λοιπόν αναμονή για να μπούμε να πούμε το ονομά μας να κάτσουμε να περιμένουμε, να περιμένουμε, να μας πουν εισαγωγικά κι άλλα εισαγωγικά να δούμε το δέκατο επεισόδιο της τέταρτης και τσουπ… ξεκινάμε. Προφανώς θα διηγηθούμε και θα εκφράσουμε άποψη άναρθρα γιατί το είδαμε πριν λίγες ώρες και δεν είμεθα ντιβιντιαρ.

Τίτλοι και καινούργια μέρη που δεν ξέραμε (ένα νομίζω το πλάγιο Pentos).

Το πρώτο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου έχει πάντως θανάτους-μεσαία φρικτούς για το επίπεδο της σειράς, βλέπουμε σχεδόν τους πάντες εκτός από την Άρυα και το Μπραν και πάμε σχεδόν παντού εκτός από το Ντορν.

#sp ελαφρύ Η Cersei πιτσιρίκι τριγυρνοβολάει στα δάση…

πάντα της σκατόπαιδο ήτανε και παρέμεινε και στο παρόν που τραβάει ένα ξεχέσιμο στο Jaime πάνω από το νεκροκρέβατο του μπαμπά τους. Μεγάλη επιτυχία αυτοί οι δύο και τα νεκροκρέβατα.

Στη συνέχεια ο Tyrion ταξιδεύει, ταξιδεύει και τελικά βγαίνει από το κουτί του στο Pentos κατάκοπος, ξενερωμένος κ μένει μονίμως μεθυσμένος.

Υπέροχη μεγαλοπρεπής σκηνή ακολουθεί με την αποκαθηλωση της τεράστιας γυμνής Αρπυιας στη Μερίν.

Ασπιλοι κ η εμφάνιση της χρυσής μάσκας, σκάσανε οι Γιοι της Αρπυιας (Harpy για όνομα). Πράγμα που χολοσκάει τη Daeneris φυσικά.

Ταυτόχρονα, στο Τείχος παίζουν μεγάλα διλήμματα. Σοβαρές υποθέσεις.

Sansa & Μικροδάχτυλος βλέπουν το νιάνιαρο της θειας της, τον Αρρυν να ξευτιλίζεται σε κάτι σαν προπόνηση.

Brienne & Podrick τσακώνονται ενώ περνάνε δίπλα τους η Sansa κ ο Μικροδάχτυλος, συνωμοσιολογώντας για αλλη μια φορά. Κηδεία του  Tywin και η πρώτη εμφάνιση των σπουργιτιών (sparrows). Loras αδερφή και αδερφή (να με σχωράτε). Ο Tyrion κ ο Varys σε άλλον ένα εκπληκτικό διάλογο. Στη Μερίν, πολιτική και δράκοι και σεξ.

Και στο τείχος, αγριότητα, ένταση και θλίψη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ χαςταγκ προβλέψεις
Περιμένουμε συγκρούσεις στα:

Kings Landing Sparrows vs Lannisters,

Βορρά, Wildlings vs Stannis ή Wildlings και Stannis vs Bolton

και στην Ανατολή, Daeneris vs Sons of the Harpy.

Τους White Walkers ούτε να τους φτύσουν.

Επίσης θα καβαλήσει το δράκο η Daenerys? Θα τον δει ο Tyrion πηγαίνοντα στη Mereen? Θα σκοτώσουν το Loras οι σ-πουρ(γ)ιτανοί; Τι θα γενεί; Stay tuned.

Εδώ το εισαγωγικό σημείωμα για τον πέμπτο κύκλο.

Ευχαριστούμε το flix άπειρα γιατί κερδίσαμε την πρόσκληση μέσω αυτού.