Game of Thrones // The Lion and the Rose

  • Κανάλι/Χώρα:: HBO / USA
  • Σεζόν:: 4
  • Επεισόδια:: 32
  • Βρισκόμαστε στη:: 4η σαιζόν
  • Είδαμε το:: 2ο Επεισόδιο
  • Δημιουργός:: David Beniof - D.B. Weiss - George R.R. Martin
  • Σκηνοθεσία:: Alex Graves
  • Σενάριο:: George R. R. Martin
  • Ελλάδα: : NOVA, skai

Εντάξει εντάξει ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, τον φάγανε, ΩΣΑΝΑ, αλλά έχουμε να μιλήσουμε για ένα ολόκληρο επεισόδιο. Θα φτάσουμε και σ’αυτό. Σε περίπτωση όμως που θέλετε γρήγορα γρήγορα γλυκιά εκδίκηση, ΕΔΩ.

Εισακουστήκαμε όσοι μας έλειψαν εμφανίστηκαν. ΟΛΟΙ από λίγο. Μητροτέρας Melissandra, check. Ευνούχος,  check. Bran, check.

ΕΥΝΟΥΧΟΣ

Εισαγωγή με τον Ευνούχο και τον Ράμσυ. Σκυλιά, άλογα, κυνήγι στο δάσος και ο Ευνούχος βοηθός από πίσω. Αλλά τι κυνηγάμε … ;; Την Τάνσυ, τη μία από τις δύο κοπέλες που τυραννούσαν τον Ευνούχο μαζί με τον Ράμσυ στην προηγούμενη σεζόν.

Η δεύτερη κοπέλα ανήκει φυσικά στους κυνηγούς και σε οτιδήποτε περιλαμβάνει τον Ράμσυ, η σκηνή τελειώνει με τα σκυλιά να ξεσκίζουν την Τάνσυ. Κλασσική Game of Thrones βία και προβλέψιμη. Ακόμα και ότι τα σκυλιά θα την έτρωγαν ήξερες.

Η επόμενη σκηνή όμως με τον Ευνούχο ήταν δύναμη. Το ξύρισμα, οι αποκαλύψεις για τα Starkο-πιτσιρίκια και το κυνήγι τους από τον  Locke, που μόλις ξεκίνησε, οι ααποκαλύψεις για τον “Κόκκινο Γάμο” και η πρώτη φορά στα χρονικά που ο Ευνούχος φαίνεται να σκέφτεται κάποιο σχέδιο, οι τριγμοί στις σχέσεις της πιο απαίσιας οικογένειας στα Βασίλεια, Bolton και η επακόλουθη σύγκρουση τους με τους Greyjoys υπό τα φώτα του Ράμσυ για να αποδείξει ότι δεν είναι Snow.

Εγώ πιστεύω ότι ο Bran θα γίνει πάρα πολύ δυνατός ως warg και θα ξηλώσει όλο τον συρφετό των Bolton πριν προλάβουν να ακουμπήσουν μία τρίχα από τα μαλλιά του ενώ τίποτα δεν είναι σίγουρο με την σύγκρουση Ραμσυ και Greyjoys.

ΜΗΤΡΟΤΕΡΑΣ MELISSANDRA

Φωτιά στην παραλία, παρεάκι και στη μέση… 3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ξεκάνει και ξεκάνει, πααα.

ΑΛΛΑ την είπε την ατακάρα:

“Υπάρχει μόνο μία Κόλαση πριγκίπισσα: αυτή που ζούμε τώρα.”

Αινιγματάκι: Θα θεραπεύσει το κοριτσάκι από τη φιδοαρρώστια του και το πράγμα θα μπλέξει ασυστόλως;

Η γυναίκα του Stannis είναι τρελλή για δέσιμο, είναι η Χριστιανή της σειράς. Είναι όλοι τους αμαρτωλοί, όλοι για οποιοδήποτε λόγο δώστε μου ένα παλούκι και θα τους πω εγώ. Επιβεβαιώνει την φημή της καλής Χριστιανής θέλοντας να πλακώσει την μικρή της κόρη στο ξύλο γιατί από τις αμαρτίες της σημαδεύτηκε στο πρόσωπο η καταραμένη. Αλλά τον αγαπάει η κακομοίρα η Χριστιανοπούλα τον Stannis. Τον λάτρεψε όταν της έβρασε βιβλία (η κόλλα φτιάχνεται από άλογα) ή όταν της έψησε γλάρο.

BRAN

Game-of-Thrones-Season-3-Episode-2-Previously-on-Game-of-Thrones-622x349

Λίγο μας κούφαναν. Μόλις πριν λίγο ανακάλυψε ότι είναι Warg και στο ένα επεισόδιο που μπήκε στον Hodor μετά ήταν χάλια. Πτώμα τελείως. Τώρα μπαίνει στο λύκο μένει για ώρες τρέχει, κυνηγάει, τρώει και μετά όλα μια χαρά, δεν λιγοθυμάει, τίποτα. Άσε που μαθαίνουμε ότι θα αλλάξει ο χαρακτήρας του θα αφομοιωθεί με τον Λύκο και θα τα ξεχάσει όλα αν συνεχίσει έτσι. Warg είναι η ο Βούδας, τι αυτοέλεγχος αδερφέ μου.

Αλλά τα αγνοούμε όλα αυτά γιατί βρήκε μια Μουριά (δέντρο με μούρη) και μαζί της τον στόχο του άντε και τη στιγμή που έμεινε ανάπηρος. Σε λίγο ο Jaime,  δεν θα την έχει και πολύ καλά φοβούμαι και τσάμπα μεταμορφώθηκε σε καλύτερο άνθρωπο.

ΜΩΒ ΓΑΜΟΣ

Ο θάνατος παραμόνευε παντού και με κάθε ευκαιρία και η ένταση δεν ήξερε ποιον να πρωτογεμίσει.

Ίντριγκες, πάθη και θάνατοι στο Kings Landing. Όλοι τσακώθηκαν με όλους. Ο θάνατος παραμόνευε και η ένταση δεν ήξερε ποιον να πρωτογεμίσει. Και κορυφωνόταν, κορυφωνόταν…  Με μεγαλύτερο χαμένο τον βασιλιά και το θειο του.

ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ Ι

Στην τελετή πριν το γάμο αρχίζουμε την φρίκη με την πρώτη και ελαφρά χαριτωμενη κόντρα Joffrey-Tyrion, ο οποίος όμως δεν το είχε και πολύ εκείνη τη μέρα. Ειδικά μετά το τετ-α-τετ με τον Varys και την παραγγελιά της Cersei για την Shea. Η ένταση αυξάνει κατακόρυφα με το τετ-α-τετ του με τη Shea στην προσπαθειά του να σώσει αυτό τον άνθρωπο που έκανε το λάθος να αγαπήσει ή έκανε το λάθος να τον εμφανίσει σε κοινή θέα στο Red Keep. O Tyrion είναι πλέον εντελώς παρμένος και καθόλου καθησυχασμένος.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

The iron bank will have its due-

Μετά το γάμο όμως και στο δρόμο για το γλέντι ελάφρυνε ολίγον το κλίμα και είχαμε αρχικά πλακίτσες και γελάκια με τον Tywin και την Olenna που αψιμαχούν όλο χάρη, για να μάθουμε πως η Σιδηρά Τράπεζα έχει απλώσει την δαγκάνα της πάνω από το Red Keep, αλλά η μαντάμ Olenna θα βοηθήσει.  Στη συνέχεια ο Jaime με τον Loras συνέχισαν σε ελαφρώς χαριτωμένη διάθεση και οι απειλές που εκτοξεύθηκαν ήταν υποτυπώδεις και ελαφρώς ειρωνικές, σε μια σκάλα ανώτερη από την προηγούμενη κόντρα όμως. Η Cersei αντίθετα καθόταν γενικώς σ’αναμμένα κάρβουνα με αποτέλεσμα να γρυλλίζει όπου σταθεί, έβγαλε νύχια στη Brienne, έβγαλε λίγο τα νεύρα της στον Grand Master Pycelle, μαζί με τον μπαμπά της  Tywin αντήλλαξαν βέλη με τον Oberyn, ο οποίος τους νίκησε και το κλίμα συνέχισε να βαραίνει.

ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ ΙΙ

Ο Joffrey όντας ο γνωστός κάφρος εαυτός του, μετά τους μουσικούς του, ξευτίλισε τον γελωτοποιό του, εξαπέλυσε τους νάνους και συνέχισε την κόντρα με τον Tyrion. Γιατί έτσι γέμιζε αυτό το παιδί τη βαρεμάρα του τυρρανώντας τους γύρω του. Από μόνος του λοιπόν και με θύμα του τον Tyrion, έφτασε την ένταση σε μία αδιανόητη κορυφή, με το θύμα του να τον στοιχείωνει στην τελευταία του στιγμή αλλά και να καταδικάζεται από την Cersei:

Θεωρία:

Πουτανογιαγιάκα έκανε σκατοδουλίτσα, δηλωνοντας τις προθέσεις της ανάποδα. Έξυπνο τεράτακι αυτή η γιαγιάκα.

“Έτσι είναι ο πόλεμος αλλά να σκοτώνεις ένα άνθρωπο σε ένα γάμο είναι φρικτό. Ποιο τέρας θα έκανε κάτι τέτοιο;”

Και όπως πάντα αποδεικνύεται ότι σε αυτό τον κόσμο μπορούν να φαγωθούν ΟΛΟΙ.

ATAKAPEΣ

Θεός Tyrion: “Μια πρόποση στα περήφανα παιδιά των Lannister,  τον σακάτη, τον νάνο και τη μάνα της τρέλλας.”

Bronn: “Θα ξαναφυτρώσεις το χέρι σου;”

Varys: “Ξέρεις τον πατέρα σου να ξεστομίζει κούφιες απειλές;”

Joffrey: “Αφού τελείωσε ο πόλεμος όλοι χρειαζόμαστε λίγη σοφία.”

Olenna: “Προσπάθησε να απολαύσεις κάτι πριν πεθάνεις θα δεις θα σου πηγαίνει.”

Tywin: “Τι θες να βάλουμε χρυσά τριαντάφυλλα στις μισές κρεατοπίτες για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας;”

Bronn: “Έφυγε. Ξέρω ότι δεν το πιστεύεις αλλά έτσι είναι.΄Πήγαινε τώρα να πιες μέχρι να νιώσεις ότι έκανες το σωστό”

ΤΟΠ ΣΤΙΓΜΗ 2

Sigur-Ros-on-Game-Of-Thrones-608x363

Μαντέψατε ποιους μουσικούς ευτέλισε ο Joffrey και τους πέταξε τα νομίσματα στη μούρη εκεί που έπαιζαν ήσυχα, ήσυχα με το οργανάκι τους και η Margaery είχε αρχίσει να πορώνεται; Ναι λοιπόν είναι πράγματι οι Sigur Ros όπου έπαιξαν και σε αυτή τη σκηνή γιατί έχουν πράγματι ηχογραφήσει εν μέρει το The Rains Of Castamere.  Απολαύστε το.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ramsey vs Joffrey

Πολύ φοβούμαι ότι ο Ramsey είναι πολύ χειρότερος από το κακομαθημένο προστατευμένο βίαιο και νεκρό πια κωλοπαιδάκι. O Ramsey είναι ένας ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ με street cred. Δίνει και το δεξί του χέρι να κάνει ο ίδιος τις σκατοδουλειές ολονών σε όποια κλίμακα και να χρειαστεί, ξεκοιλιάζει από έναν άνθρωπο, διοικεί στρατό, έχει στρατηγική, αντανακλαστικά κλπ. Και το χειρότερο; Έχει ήδη επιβιώσει στην πιο σκληρή οικογένεια του realm τους Bolton. Αν αυτός είναι ο επόμενος κακός, το GOT θα μετατραπεί σε blood and gore.

p.s. Η σκιά του Δράκου παρελθόν όχι μέλλον εν τέλει. Ξ Ε Ν Ε Ρ Α.