Game of Thrones // Two Swords

  • Κανάλι/Χώρα:: HBO / USA
  • Σεζόν:: 4
  • Επεισόδια:: 30
  • Βρισκόμαστε στη:: 4η σαιζόν
  • Είδαμε το:: 1ο επεισόδιο
  • Δημιουργός:: David Beniof - D.B. Weiss - George R.R. Martin
  • Σκηνοθεσία:: D.B. Weiss
  • Ελλάδα: : NOVA, skai

Ξεκίνησε λοιπόν.  Έχουν περάσει τουλάχιστον 10 μήνες από το δέκατο επεισόδιο της τρίτης σαιζόν. Ο καθένας μας αντιμετώπισε τον εθισμό του αλλιώς. Άλλοι παρακολοθούσαν αθλητικά, άλλοι το true detective, άλλοι Walking Dead και άλλοι απλώς έσκασαν με την αναμονή, Όλοι πάντως το αντιμετωπίσαμε κάπως και ΤΕΛΟΣ αυτό ήταν. Η 4η σαιζόν ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ!!! Και το πρώτο επεισόδιο μας πήγε παντού. Δεν άφησε κανένα παραπονεμένο. Joffrey, Jaime, Margaery, Sansa, Tyrion, Tywin, Arya, The Hound, Cersei, Brien, Daenerys.

ΕΠΙΚΗ ΑΤΑΚΑ

Oberyn: “The Lannisters are not the only ones who pay their debts.”

Θα ξεκινήσουμε από το τέλος… φόβος ή σύγχυση για την Arya? Βλέπουμε αμφιβολία να την κρατάει πίσω ή απλώς της χρειάζεται χρόνος να ξεπεράσει το φόβο της; Κερδίζει φυσικά με ένα παράδοξο σμπάρο και τα δύο τριγόνια της. Αλλά κυρίως το πρώτο γιατί το ήθελε πραγματικά ή απλώς το ΣΚΟΤΑΔΙ έχει αρχίσει να την κερδίζει; Πόσες φορές έπαιξε στο μυαλό της τις λέξεις που ήθελε να πει; Είναι στην πορεία να εκπληρώσει την προφητέια του μητροτέρατος Melissandra;

Θα συνεχίσουμε τυχάρπαστα… Daenerys. Δεν θα σκύψει το κεφάλι θα αντιμετωπίσει την ευθύνη κατάματα και δεν θα κρυφτεί ούτε θα λυγίσει πρέπει να μάθει να κυβερνάει πριν πάει στο Westeros. Παρόλα αυτά το μπουκέτο “στρατηγικής” το πήρε τελικά από τον Michiel Huisman που αντικατέστησε τον Ed Skrein ως Daario Naharis και το σοκ το έφαγε από τα παιδιά της. Αλλά ένα μοσχάρι πάντα φέρνει διχόνοια.

redeye

O Jaime πάλι στην αντίπερα όχθη δεν είναι πια τέλειος ούτε το τζόβενο, δεν είναι κανένας πια, δεν είναι πουθενά, δεν ανήκει ούτε στο Kings Landing ούτε στην οικογένεια Lannister, για την ακρίβεια έριξε χυλόπιτα στον μπαμπά του, έφαγε τη χυλοπιτά του από την καλή του του’μεινε ότι έγινε “Χρυσοχέρης” και κληρονόμησε το ένα από τα δύο Βαλυριανά σπθιά. Για την ακρίβεια μόνο με την άχαρη μοσχάρα μπορεί να μιλήσει. Απέκτησε ένα φίλο, γουχου.

468px-Game_of_thrones_season_4_valyrian_sword_jaimie

Margaery και γιαγιά απόλαυση. Σε ένα συνεχόμενο αγώνα προς την εύρεση των 1000 τραγουδιών. Προς την μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη, μέρα.

Αυτό μου το έδωσε ο παππούς σου, μπιαχ, πέταμα.

image-7-2087566

Ο Tyrion, χάνει τον πρίγκηπα, βρίσκει τον πρίγκηπα, τα λέει με τον πρίγκηπα, κυνηγάει τη γυναίκα του, τον κυνηγάει η ερωμένη του. Δεν του παν καλά τα πράγματα. Νομίζω ότι οι σκηνές του κατεύθυναν όλο το επεισόδιο.  Ήταν χιουμοριστικός, απογοητευμένος, φοβισμένος, ειλικρινής και συνειδητοποιημένος. Ο κοντός είναι έτοιμος. Αλλά οι ισορροπίες του έχουν ξεφύγει τελείως πλέον. Δεν είναι και ο πιο δυνατός χαρακτήρας, του παραρέσει το κρασί, οι γυναίκες-αν και πλέον είναι παντρεμένος- και έχει πολλές μα πολλές αδυναμίες. Μάλλον βλέπουμε την καθοδό του από τις εξουσίες.

468px-Game_of_thrones_season_4_oberyn_tyrion_conspire

To Τείχος και τα Wildlings τρέλλα. Wildling Ξέρξης (σχεδόν και στη φωνή), πολύ άγριος μαζί με τους ακολουθούς του. Έχει φάει καλό κρέας και ζηλεύει. Αυτοί εδώ στα Νότια τρώνε καλά και πλαδαρεύουν. Ενώ αυτός είναι όλο μυς και κακό φαϊ. Καλή καρδιά και χέρι στη σούβλα. Η Ίγκριντ σιχαίνεται τη ζωή της, φτιάχνει σιγά σιγά τα τριακόσια βέλη της αλλά της τη λένε και όλοι …

πετυχαίνεις κουνέλι στα 70 μέτρα και δεν τον ψόφησες τον κορακάκη.

Ο John και ο Sam σιχαίνονται τη ζωή τους αλλά ο John το κρατάει ακόμα το κεφάλι στους ώμους… για πόσο ακόμα;

Τα είπαμε όλα; Ιδέα δεν έχω… κάτι θα ξεχάσαμε. Άντε ο γάμος έρχεται, έρχεται. Θα είναι μωβ και θα λέγεται το Λιοντάρι και το Ρόδο.

P.s. Μας έλειψαν ο Bran, το μητροτέρας Melissandra, ο ευνούχος και ο Stannis.