Game of thrones / s56 Unbowed, Unbent, Unbroken

  • Κανάλι/Χώρα:: HBO/USA
  • Σεζόν:: 7?
  • Επεισόδια:: 10
  • Βρισκόμαστε στη:: 5
  • Είδαμε το:: 6ο
  • Δημιουργός:: David Beniof - D.B. Weiss - George R.R. Martin
  • Σκηνοθεσία:: Jeremy Podeswa
  • Σενάριο:: David Beniof - D.B. Weiss
  • Ελλάδα: : Nova Cinema

Όλοι ξεκίνησαν να ξενερώνουν από το προηγούμενο επεισόδιο το οποίο εγώ βρήκα πολύ πιο καλοστημενό από αυτό. Αυτό το επεισόδιο ήταν ότι χειρότερο και ήταν ασύστολα γεμάτο κλισέ. Αδιάφορα και προβλέψιμαααα κλισέ της σειράς. Ευελπιστώ να μην είναι τόσο άχρηστοι αυτοί οι δύο τύποι χωρίς το βιβλίο. Ούτε φώτο αυτή τη φορά μόνο μερικά βίντεο. ΙΟΥ.

Από που να ξεκινήσω να θάβω τη σημερινή αηδία λοιπόν:

Braavos

Ηλίθιο παιχνίδι από τους ανθρώπους χωρίς πρόσωπα. Μάθε να λες ψέμματα ή όχι; Ας λέμε κουλαμάρες ο ένας στον άλλο λοιπόν κάνα δεκάλεπτο για να σου κάνουμε εισαγωγή για τη μεγάλη σκηνή σου. Στόχος; Μάθε να λες ότι να’ναι, ό,τι σου κατέβει στο ξερό σου κεφάλι αρκεί να πεθάνει αυτή στην οποία το λες ή αυτός στον οποίο το λες. Πιες το νεράκι λοιπόν άρρωστη μικρή το’χω.

Επική Σκηνή

Το μόνο πράγμα που άξιζε σε αυτό το επεισόδιο ήταν οι κολώνες με τα κεφάλια των νεκρών. Φανταστείτε ότι η ιστορία της  Άρυα είναι σχεδόν η μόνη στην οποία έχει μείνει υλικό από το βιβλίο και έτσι έχει ακόμα κάπως συνεκτικότητα, ενδιαφέρον και βάθος.

Dorn

Ματς Μουτς στους κήπους έτσι καταμεσήμερο. Σαχλεπίσαχλο ειδύλιο. Πόσο φρικτά σαχλεπίσαχλο. ΑΑΑ, ναι, να οι νεαροί λογοδοσμένοι εραστές, να τους προστατεύσουμε, να τους σκοτώσουμε, να απαγάγουμε την κοπέλα, να την πέσουμε όπως είμαστε και τσουπ Buddycop movie μεταξύ Jaime & Bron και η πιο ηλίθια μάχη ή κάτι σαν μάχη με τις Sand snakes. Η μία σκηνή οδήγησε σχεδόν ξεδιάντροπα προβλέψιμα στην άλλη.

Tyrion- Jorah

Η ξαφνική σκέψη του ήρωα που τον σώζει την τελευταία στιγμή, και εντάξει, πες αυτός είναι ο Tyrion, αλλά έξτρα πλοκή και έξτρα φαεινή ιδέα για να πείσεις τους δυνάστες σου να σε πάνε στον προορισμό σου??? Με μια σκηνούλα και είναι σαν να μην έγινε τίποτα τα τελευταία 10 λεπτά. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για τη Mereen. Γιατί ας μην ξεχνάμε σε ποια χώρα είμαστε και ποιοι είναι οι τηλεοπτικόκινηματογραφικοί κανόνες της.

Kings Landing

Πλεκτάνες, μην ξεχνάτε που πλέκονται οι πλεκτάνες. Θα σας τρίψουμε στα μούτρα όλων των ειδών τις πλεκτάνες:

1) Από εκεί που ήταν ο πιο κρυψίνους σε όλη τη σειρά ξαφνικά, προφανής λεπτομερής πλεκτάνη από τον Littlefinger και προφανείς αποκαλύψεις. Όλοι σε πρόδωσαν βασιλομητέρα, κάνε με Φύλακα του Βορρά, κι όλα καλά. Άσε το Στανίση να τα σπάσει με τους Μπόλτον και τους τρώμε στα μετά, καπάκια.

2)Ακόμα πιο ηλίθια και προβλέψιμη πλεκτάνη από τη Cersei και την ανάκριση. Ο ένας gay προδίδει τον άλλο gay και η αδερφή του gay συλλαμβάνεται κι όχι ο προδότης πλην gay…

3) Τουλάχιστον ήρθε πίσω η γιαγιά. Για να κάνει την ακόμα πιο προβλέψιμη αποκάλυψη κάποια στιγμή… “μα τι λέτε αυτή η βασιλομήτωρ τα έχει με τον αδερφό της και όλα τα παιδιά της είναι παιδιά τους.”

Winterfell

Φυσικά η Σάνσα δεν θα πατήσει στα πόδια της αν δεν φάει και λίγα πραγματικά σκατά. Διότι οι ήρωες στο δεύτερο μέρος στις ταινίες τρώνε σκατά από όλους… κι από παντού. Οπότε πριν κάνει την πραγματικά μεγάλη ανατροπή: Λευκός γάμος και εν τέλει προφανής βιασμός της Σάνσα από τον Ramsey την ώρα που τους κοιτάει ο TheonReek.

ΚΛΙΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.