Game of thrones // Breaker of chains

  • Κανάλι/Χώρα:: HBO - USA
  • Σεζόν:: 4
  • Επεισόδια:: 33
  • Βρισκόμαστε στη:: Τέταρτη σαιζόν
  • Είδαμε το:: 3o Επεισόδιο
  • Δημιουργός:: David Beniof - D.B. Weiss - George R.R. Martin
  • Σκηνοθεσία:: Alex Graves
  • Σενάριο:: David Beniof - D.B. Weiss
  • Ελλάδα: : NOVA, skai

Επεισόδιο τρία. The plot thickens. Ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν να κάνουν οι συντελεστές της σειράς. Εγώ σχεδόν βαρέθηκα, τα πάντα σχεδόν σε αυτό το επεισόδιο μου θύμισαν κάτι στάνταρ 80’s  καφρίλες. Τις οποίες αγαπάς σαν πιτσιρίκι και βαριέσαι ελεϊνά σαν ενήλικας.

80’Σ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

russell-cruise-swayze-560

Πως να το πω, ήταν σαν να είδαμε κλασσικές 80’ς περιπέτειες. Το  Karate Kid και διάφορες άλλες αντίστοιχες ταινίες είχαν διάφορα στερεοτυπικά χαρακτηριστικά. Με κύριο και πιο κουραστικό χαρακτηριστικό την ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Ο στάνταρ καλός Πρωταγωνιστής έπρεπε στα 80’ς  να μεταμορφωθεί σε χορευτή, Bruce Lee, πιλότο, να αποκτήσει κουράγιο, να είναι πιο τρελλός, να λύσει το μυστήριο, να βρει τον θησαυρό κλπ κλπ και πάντα σε 1 μέρα, σε 1 βδομάδα σε 1 μήνα και πάει λέγοντας. Η διαδικασία αυτή γινόταν με άπειρες στιγμές επιφοίτησης, μεγαλόστομες ατάκες, άπειρα κάφρικα λάθη εκ μέρους του πρωταγωνιστή και τροπή “έκπληξη” λίγο πριν το τέλος. Σε αυτό πολλές φορές βοηθούσαν οι ΚΑΚΟΙ οι οποίοι στα 80’ς, ήταν εντελώς αναίσθητοι, έκαναν ότι ναναι, έλεγαν υπερεπικές ατάκες από το πούθε  και η  μαγκιά τους πάντα κατέληγε σε αυτή την χρονομετρημένη ΠΡΟΚΛΗΣΗ του καλού και ταπεινού πρωταγωνιστή.

THE KARATE KID

Όπως καταλαβαίνετε το πιο “Karate Kid moment” στο τρίτο επεισόδιο του Game of Thrones ήταν το κατούρημα και το κατούρημα. Αλλά η 80’ς ΠΡΟΚΛΗΣΗ και οι ΚΑΚΟΙ ήταν παντού.

Πρόκληση 1, ποιος σκότωσε τον Joffrey.

tyrion-breaker-of-chains
Αυτό πρέπει να το λύσει ο Tyrion σε 15 μέρες σχεδόν μόνος του ο οποίος μονολόγησε τις μεγαλοστομίες. Στάνταρ ΚΑΚΟΣ σε αυτή την περίπτωση η Cersei. Που δικαιολόγησε την μανία της για την ενοχή του Τύριον με υπερεπική άσχετη ατάκα που αφορούσε αυτήν και όχι τον γιο της.

Πρόκληση 2, ποιος θα σκοτώσει τον Tyrion.

screen-shot-2014-04-21-at-2-12-32-pm-game-of-thrones-breaker-of-chains-recap-who-killed-spoilers

Αυτό πρέπει να το λύσει ο Jaime. Στάνταρ ΚΑΚΟΣ η Cersei πάλι, η οποία όμως πιέζει τον πρωταγωνιστή τόσο πολύ που ξεσπάει σε ένα βίαιο σεξ/βιασμό, ένα από τα άπειρα λάθη. Τσάμπα μας έπρηξαν με όλη την αλλαγή του Jaime.

Πρόκληση 3, ποιος θα δώσει στρατό στο Stannis.

ser davos

Στάνταρ ΚΑΚΟΣ η Melissandra,  sidekick ο Stannis. Ο πρωταγωνιστής αφού διηγηθεί την ο’τι να’ναι μεγαλόστομη ιστορία, λαθρέμπορος-πειρατής, έχει την επιφοίτηση με την Σιδερένια Τράπεζα μιλώντας με το κοριτσάκι. Της δίνει και το στάνταρ 80’ς φιλάκι ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ.

Πρόκληση 4, ποιος θα σώσει την Σάνσα.

Game-of-Thrones-S4E3-Sansa

Στάνταρ ΚΑΚΟΣ ο  Littlefinger. Ο οποίος ενώ λείπει ασύστολα πολύ καιρό, μας πρήζει με το υπερεπικό λογίδριο ότι είναι ο πραγματικός άρχοντας της πόλης και μπορεί να ελέγξει τα πάντα. Σκοτώνει φυσικά τον άσχετο sidekick του αντί να του δώσει την αμοιβή του με αφορμή την αμοιβή του.

Πρόκληση 5, ποιος θα σώσει την Αγριούλα του Σαμ.

3GMshR7

Στάνταρ ΚΑΚΟΣ ο ΣΑΜ ενώ είναι  ταυτόχρονα ο καλός πρωταγωνιστής και αυτό είναι ένα από τα άπειρα κάφρικα του λάθη πριν καταλάβει πως να ανταποκριθεί στην ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Τιγκα στις ότι να’ναι ατάκες για το τι θα ήταν καλύτερο για αυτή. Και φυσικά χιλιάδες υπεκφυγές σε σχέση με το πόσο τη θέλει.

Πρόκληση 6, ποιος θα σώσει το Τείχος

game-of-thrones-jon-snow-season-4-ep-3-530x298

Στάνταρ ΚΑΚΟΣ, οι πρώην Night’s Watch. Καλός πρωταγωνιστής ο John Snow που έχει ήδη κάνει το κάφρικο λάθος να πει υπερεπική ατάκα στον αρχηγό των Άγριων για τις χιλιάδες του στρατού που υπάρχει στο Castle Back και τωρα πρέπει να ρισκάρει το τομάρι του για να σκοτώσει αυτούς τους μαλακες. Πάλι με σιερά από μεγαλοστομίες. Μία ΠΡΟΚΛΗΣΗ που έφτιαξε ο ίδιος.

Πρόκληση 7, ποιος θα αλλάξει τον Hound.

game-of-thrones-s4e3-arya

Στάνταρ ΚΑΚΟΣ, ο Hound. Είναι ο ίδιος η πρόκληση της Arya και τις μεγαλοστομίες τις λένε μεταξύ τους. Η μικρή τίγκα στα λάθη και αυτός φυσικά κλπ κλπ.

Πρόκληση 8, ποιος θα σταματήσει τον Tywin γενικότερη πρόκληση.

lead_large

Στάνταρ ΚAKOΣ ο Tywin. Γεμίζει όλη τη φάση επικές ατάκες και ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ προς όλους. Το πιτσιρίκι με το λογίδριο περί βασιλείας. Τον Oberyn με το λογίδριο περί συμμαχιών και  εκδίκησης.

Σχεδόν τα πάντα σε αυτό το επεισόδιο μπορούν να ενταχθούν με μεγάλη άνεση σε αυτή την 80’ς λογική. Ξενέρωσα γιατί μέχρι τώρα απέφευγε με μεγάλη μαεστρία αυτή η σειρά την τυχάρπαστη και ο’τι να’ναι απόδοση των χαρακτήρων και των βαρύγδουπων καταστάσεων τους. Μπορούσε να τα εντάξει όλα στην πλοκή με μεγάλη χάρη και έχτιζε με μεγάλη προσοχή τις ανατροπές και τις αλλαγές στους χαρακτήρες ή στους χώρους. Να σημειώσω ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των λογιδρίων δεν υπάρχει στα βιβλία. Και να σημειώσω επίσης ότι οι παραγωγοί έχουν ανακοινώσει ότι αυτή η σαιζόν θα είναι πολύ διαφορετική από τα βιβλία. Ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι τώρα θα ανακαλύψουν οκ το’χουμε. Άσε τα βιβλία στην άκρη και μια χαρούλα.