Lupin

 • Κανάλι/Χώρα:: Netflix / France
 • Σεζόν:: Δύο επιβεβαιωμένες
 • Επεισόδια:: 5 επεισόδια
 • Βρισκόμαστε στη:: Πρώτη σαιζόν
 • Δημιουργός:: Maurice Leblanc
 • Σκηνοθεσία:: Louis Leterrier ... (3 επεισόδια)
  Marcela Said ... (2 επεισόδια)
  Ludovic Bernard ... (2 επεισόδια)
 • Σενάριο:: George Kay, François Uzan, Florent Meyer, Tigran Rosine, Marie Roussin
 • Ελλάδα: : Netflix

Ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι το Netflix είχε εξαντλήσει τις εκπλήξεις που μου επιφύλασσε. Είχα αποφασίσει ότι όλες του οι παραγωγές έχουν ένα κοινό ελάττωμα δεν είναι ποτέ αρκετά οργανωμένες και αρκετά ολοκληρωμένες. Φαίνεται οι περισσότερες να παίρνουν το πράσινο φως χωρίς να έχουν προτείνει οργανόγραμμα πολλών επεισοδίων. Όχι όμως και το Lupin. Δόξα σοι. 

Εισαγωγή

Με το Lupin λοιπόν έχει γίνει χαμός και στις 2 πλευρές του Ατλαντικού, από το twitter, μέχρι το rotten tomatoes και το τοπ 10 του Netflix. Να τονίσουμε επίσης ότι είναι η πρώτη γαλλόφωνη σειρά που ανέβηκε στο νούμερο 1 του Top 10 του Αμερικάνικου  Netflix. Να τονίσουμε εάν δεν το έχουμε ήδη κάνει ότι το κοινό της Αμερικής δεν φημίζεται για την αγάπη του σε ξενόγλωσσες σειρές. Να τονίσουμε ακόμα πιο πολύ ότι το dubbing του στα αγγλικά είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο! Χίλιες φορές υπότιτλοι! Να τονίσουμε και ότι στο Rotten είναι στο 95% των κριτικών και 78% του κοινού.

Twiterromania

Εντάξει στο twitter έχει γίνει της τρελής. Το επαινούνε όλοι από πανταχόθεν. Με βάση το twitter του πρωταγωνιστή Omar Sy το έχουν δει 70 εκατομμύρια θεατές μέχρι στιγμής.

https://twitter.com/OmarSy/status/1351461903613231104?s=20

https://twitter.com/ElianFondufe/status/1350212973697118209?s=20

https://twitter.com/didieAgb/status/1350210195490824195?s=20

https://twitter.com/sociocarlos/status/1352325795461668864?s=20

https://twitter.com/RedAddict7/status/1350380523194093568?s=20

Πλοκή

Ένας εντιμότατος κλέφτης ένα περιδέραιο και μία άδικη καταδίκη, αυτά τα τρία αρκούν για να ξεδιπλωθεί η πρώτη σαιζόν της σειράς μέσα από πέντε επεισόδια. Το κάθε επεισόδιο της οποίας μας επειδεικνύει και μία διαφορετική ικανότητα του κλέφτη πρωταγωνιστή μας: ταχυδακτυλουργικός εγκέφαλος ληστείας, hardcore σκληροτράχειλος αleτης, ιδιοφυής ερευνητής, άσσος στις μεταμφιέσεις, ειδικός στις ανακρίσεις και την κατασκοπεία. Όλα τα παραπάνω τα πράττει με ένα αξεπέραστο συδνυασμό street style και αμέριστης κομψότητας.

lup4

Ενδιαφέρον

Θεωρώ διαμαντάκι το πρόμο βίντεο του Omar Sy, πρωταγωνιστή της σειράς στο μετρό του Παρισιου. Ο Omar Sy, κατέβηκε στο μετρό στο Παρίσι και κόλλησε την αφίσσα του Lupin ανενόχλητος. Δεν τον πήρε χαμπάρι κανείς.

Υπέρ

Το σενάριο ξεδιπλώνεται απολαυστικά και με χαροποίησε ιδιαίτερα ο τρόπος που συνθέτει τον γρίφο που λέγεται Arsène Lupin, δεν τον ασπροποιεί & δεν κρύβεται από τον κρυφό ή φανερό ρατσισμό της Γαλλικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα είναι αρκετά αυθάδες σε σχέση με το σύστημά τους σε διάφορους τομείς και παρά τους όποιους συμβιβασμούς χάριν της πλοκής το διακατέχει το σασπένς. Η σκηνοθεσία προσθέτει στην ένταση και αναδεικνύει την χλιδή ή την ανέχεια πολύ έξυπνα. Το score & το soundtrack είναι εξίσου απολαυστικά αν και λίγο to the nose που λένε.

lup1

 

Κατά

Σε μερικές περιπτώσεις ή παραείναι αφελές για την πραγματικότητα στην οποία εκτυλίσσεται ή με ένα τρόπο η σοφία του Arsène Lupin δεν φαίνεται να έχει κερδιθεί κι έτσι φτηναίνει λίγο άνευ λόγου.
lup3

 

Soundtrack playlist 

 

Βαθμολογία: 6,3/10