April ιν greek: 1. Daphne and the fuzz

  • Μέλη: Δάφνη Λάζου, Δημήτρης Δουμουλιάκας, Γιάννης Ράλλης, Βασίλης Νησσόπουλος, Ορέστης Μπενέκας
  • Ημ. Δημιουργίας:: 2012
  • Είδος:: jazz- ποπ
  • Όργανα:: Κιθάρα, Μπάσο, Πλήκτρα, Τύμπανα

April ιν Greek: 30 καλλιτέχνες και 30 κομμάτια

Ξεκινώντας αυτό το δαιδαλώδες εγχείρημα παρουσίασης κάποιων από τους πολύ ενδιαφέροντες σημερινούς Έλληνες καλλιτέχνες, να δηλώσω ότι, μεγαλώνοντας δεν πίστευα ότι θα είχα την τύχη να δω την Ελλάδα να αποκτά μουσική σκηνή ουσιώδη, αυτοτροφοδοτούμενη, συνεργατική και, διάβολε, πραγματικά σύγχρονη και μεταμοντέρνα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Είδα να γίνεται ευρέως διαδεδομένη η χρήση μουσικών οργάνων από αναλογικά σύνθια μέχρι θερεμίνες και πολλά πολλά άλλα, τα οποία δε χρησιμοποιούνται σε επίπεδο διακόσμησης αλλά ως αναπόσπαστο στοιχείο της μουσικής σύνθεσης και όλως παραδόξως, όχι κραυγαλέα. Το πιο ενδιαφέρον; Η ανάπτυξη μουσικών ειδών, σχεδόν ιδιοσυγκρασιακών και sui generis. Είδα ανθρώπους που αγαπώ πολύ από τότε που ήμουν πολύ πολύ μωρό να ηγουνται εν μέρει σε αυτό, να το στηρίζουν και να το προωθούν με το blunetικό τους τρόπο (γιατί για μένα πάντα blunet θα παραμείνουν μην πάω και πιο πίσω στους Cure εντάξει;). Η νέα Ελληνική μουσική σκηνή έχει γίνει πλέον τόσο πλούσια, που της αξίζει μια ξενάγηση σε τριάντα καλλιτέχνες όσο μικρή ή και προσωπική να είναι η προκατάληψη που οδήγησε στην επιλογή των καλλιτεχνών για την ξενάγηση αυτή.

 April ιν Greek:  Εδώ λοιπόν θα διαβάζετε για 2 καλλιτέχνες τη μέρα και στο facebook  θα ακούτε 1 κομμάτι από τον καθένα τους. Γιατί ναι, ο Απρίλιος είναι στα Ελληνικά, ε εντάξει, sort οφ.

1. Daphne and the Fuzz

Κ:

Οι Daphne and the Fuzz είναι οι:

Δάφνη Λάζου: φωνή, Δημήτρης Δουμουλιάκας: drums, Βασίλης Νησσόπουλος : Μπάσο, Γιάννης Ράλλης : Κιθάρα και ο Ορέστης Μπενέκας : Πλήκτρα. (έχει υπάρξη μία ελαφρά ανανέωση από την αρχική τους σύνθεση). Από ότι μαθαίνουμε, γνωρίστηκαν στο ωδείο τους και κάπου το καλοκαίρι του ’12 αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί, γύρω από τα κομμάτια που έγραφε η Δάφνη στο πιάνο.

Το Doop Doop, το πρώτο single της μπάντας, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013 και είχε άμεση αποδοχή από το κοινό και το ελληνικό ραδιόφωνο. Το Μάρτιο του 2014 κυκλοφορεί το F.M.R., το δεύτερο single και music video των Daphne And The Fuzz, ένα κομμάτι εμπνευσμένο από την εμπειρία της Δάφνης στο Παρίσι. Εξ’ου και το F.M.R->éphémère… γιατί η Δάφνη ήθελε να ζήσει her romance Parisienne.

Στα δύο πρώτα single των Daphne and the Fuzz έκανε παραγωγή ο Nick Ottomo Angloupas  και η ηχογράφηση έγινε στα The New Fab Liquid Recording Studios.

Τα κομμάτια συνθέτει η Δάφνη, η οποία, εκτός των ικανοτήτων της στα πλήκτρα έχει μία υπέροχη βαθιά και χαρακτηριστική φωνή. Οι μουσικές που συνθέτει έχουν πολλά jazz και pop/rock στοιχεία αλλά δεν ανήκουν εμφανώς σε κάποιο είδος ακόμα (μπορεί να μην ανήκουν και ποτέ). Οι επιρροές της όπως είναι και αναμενόμενο κυμαίνονται από Beatles & Stones, μέχρι Velvet Underground (εξ’ου και μία – δύο διασκεύες), Pulp, Girls κ.α.  Οι ενορχηστρώσεις είναι αρκετά ανάλαφρες, αλλά με εμφανή την τεχνική και την κλασσική παιδεία. Αυτή η ελαφρότητα, όμως, από ότι διαβάζουμε, σιγά σιγά θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο πολύπλοκο και σκοτεινό. Λογικό, μιας και μεγαλώνοντας κανείς, αντιλαμβάνεται ίσως τον κόσμο λίγο πιο βαθιά. Οπότε, τον Ιούνιο μπαίνουν στο στούντιο να γράψουν παλιά και καινούργια κομμάτια και περιμένουμε με ανυπομονησία την ανακοίνωση για την έκδοση του δίσκου τους το Φθινόπωρο που μας έρχεται.

Μ:

Σας μαζέψαμε μερικά από τα πρώτα και ίσως άγουρα κομμάτια τους στο soundcloud, αλλά σίγουρα θα πάρετε μια ιδέα:

 Επίσης 5|25 live sessions video του Εν Λευκώ 87,7 στο youtube:

p.s. do not forget

Την Κυριακή 19/4 οι  Daphne And The Fuzz  θα βρίσκονται στο Tiki, Μακρυγιάννη. Είσοδος: 5γιούρο Δίπλα στο μετρό Ακρόπολης είναι, σκάσε μύτη:

https://www.facebook.com/events/833737650026637/

πηγή:avopolis & jumping fish