Star Wars vs LOTR στο March Madness… πφφφ

Κάθε χρόνο η καμμενιά για site io9, κάνει πρωτάθλημα(4 μέχρι τώρα). Ένα πρωτάθλημα ιερόσυλο και ανόσιο πάνω από το οποίο μπορείς να φας άπειρες ώρες και να βρίσεις ασύστολα για τις επιλογές που σου έχουν κοτσάρει δω πέρα. Τ0 θέμα φέτος; Sci-fi vs Fantasy. Όλα ξεκινούν από αυτό εδώ το πραματούδι (πατάτε πάνω του και ανοίγει αν το θέτε):

apmm35fgsqcjpj6okaii

Όπως βλέπετε και με τα χρώματα από πάνω, το αριστερό πάνω κομμάτι είναι Διάστημα, το αριστερό κάτω Δυστοπία και Τρελλή Επιστήμη, το δεξί πάνω Επική Φαντασία και το δεξί κάτω Μαγεία και Τέρατα. Πως διαλέγουν τους αντίπαλους δεν έχω καταλάβει και από ότι βλέπω από τα σχόλια είναι ολίγον σύγκριση μήλα-πορτοκάλια που λεν οι Αμερικέν. Ναν δε λες, αυτο το παιχνίδι παίζεται στο IO9 όλο το Μάρτιο (λόγω Μπάσκετ Madness) και γίνονται ψηφοφορίες από το κοινό για να περάσουν από το ένα στάδιο στο άλλο. Χτυπάνε 20-30 χιλιάδες άτομα στις ψηφοφορίες παρεπιπτόντως.

Αποφάσισα να το κάνω κι εγώ να τσαντίσω κάνα 2 φίλους. Οπότε θα σας παρουσιάσω το δικό μου και μετά θα σας παρουσιάσω του κοινού στο ΙΟ9. Εγώ επειδή δεν είμαι και πολύ της υπερηρωϊκής και των  DC-Marvel κάποια τα πέταξα όξω γρήγορα. Να σας πω τη μαύρη μου δυσκολεύτηκα φοβερά σε κάποια από τα πρώτα ζευγάρια της Δυστοπίας και της Μαγείας. Διάστημα και Επική Φαντασία οι πρώτες νίκες έκαναν μπαμ. Δυστοπία είχα τρελλό θεματάκι στα: Πλανήτη των Πιθήκων και Τερμινάτορα, Ακίρα και Εβανγέλιον, Δρ Χου και Μάτριξ. Νικούν τελικά, ο Πλανήτης των Πιθήκων (θεώρησα το παλιό ως υποψήφιο) λόγω κυνισμού και ειρωνείας, ο Ακίρα για συναισθηματικούς ριφλεξ λόγους και το Μάτριξ λόγω παραληλλίας με την πραγματικότητα και το που πάει το πράγμα. Μαγεία πάλι είχα κολλήσει ασύστολα εδώ: Μορφέας-Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Μάγος του Οζ και Εξορκιστής, Δράκουλα και Ζόμπια. Και τώρα που τα βλέπω με προβληματίζούν. Ενίκησαν Μορφέας-γιατί αγαπώ λίγο παραπάνω το Neil Gaiman, ο Μάγος του Οζ – γιατί ο Εξορκιστής δεν βλέπω να είναι και πολύ Φαντασίας και με μεγάλο πόνο ο Δράκουλας. Ειδικά αυτό το Δράκουλας βέρσους Ζόμπια με τάραξε. Μεγάλο ρισπέκτ για τη Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών αλλά ο Δράκουλας καλύτερη ιστορία όπως και να το δεις.

Βέβαια αν ξεκινάς κολλημένη από τα πρώτα ζευγάρια πως θα προχωρήσεις στα επόμενα; Και όμως λατρεύω Asimov-Addams οπότε το Foundation και το Hitchhikers λιάνισαν, όπως επίσης λατρεύω Orwell και Dick οπότε εξίσου εύκολα λιάνισαν 1984 και Blade Runner. Αριστερή πλευρά all done. Δεξιά τώρα, LOTR και GOT έφυγαν τρέχοντας μπροστά δυστυχώς για Pratchett και King που επίσης πολύ αγαπώ. Μαγεία και τέρατα όπως θα περίμενε κανείς τα πήρε όλα ο Κθούλου.

Οπότε στην ουσία το μεγάλο πάρτυ έγινε με  Foundation-Hitchhiker’s, 1984-Blade Runner και LOTR-GOT, Μαγεία και Τέρατα αβασάνιστα Κθούλου.

Εδώ τα πράγματα σκούρυναν γιατί δεν προτιμώ τίποτα περισσότερο από το άλλλο σε αυτή την επτάδα. Θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύουν σπόλυτα και είναι διεσπαρμένα με όλα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν για να αντικατοπτρίσουν τον κόσμο. Επιστήμη και διάστημα, υποθέσεις και μέλλον, χιούμορ και τρέλλα, τέχνη και κουλτούρα, τρόμο και πραμύθι. Οπότε διάλεξα αυτά με τα οποία έχω ασχοληθεί περισσότερο στη ζωή μου και αυτά είναι το GOT και το 1984. Ναι ναι, χωρίς το LOTR το GOT δεν θα είχε υπάρξει αλλά πάει ένα βήμα παρακάτω. Βάζει ένα λιθαράκι. Χτίζει πάνω στη βάση πως το λενε.

 

marchmad

Καλά όλα αυτά αλλά ήρθε η ώρα της αλήθειας. Το κοινό τι λέει; Τι απεφάνθη για όλα αυτά τα ζευγάρια, ποια ζευγάρια έφτιαξε? Το κοινό μου λέει άσε μας κουκλίτσα μου με όλες αυτές τις σκέψεις και τις μαλακίες. Action 4 the win. Δέστε δω από κάτω την διαφοροποίηση IO9 και εμού. Και αν θέλετε εδώ είναι και το ΛΙΝΚ για ολόκληρο το νικητήριο άρθρο. Πφφφ.

io9mm

Το κοινό μου κάνει κωλοδάχτυλο βγάζει μπροστά LOTR-Star Wars and the winner was:

Screen Shot 2014-04-12 at 19.57.05