Αντισυλληπτικό Τσιπ και ένα φαρμακείο κάτω από το δέρμα σου.

Επιστήμονες στην Μασαχουσέττη, δημιούργησαν το αντισυλληπτικό τσιπ που μπορεί να ελέγχεται με τηλεχειρισμό. Το τσιπ εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα της γυναίκας, απελευθερώνοντας μια μικρή δόση της ορμόνης λεβονοργεστρέλη. Αυτό θα συμβαίνει κάθε μέρα για 16 χρόνια, αλλά μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας το ασύρματο του τηλεχειριστήριο.

Το έργο έχει την υποστήριξη του Bill Gates, και θα υποβληθεί για προ-κλινικές δοκιμές που αλλού στις ΗΠΑ το επόμενο έτος – και ενδεχομένως να βγει στην αγορά το 2018.

Αντισυλληπτικό Τσιπ

Η συσκευή είναι 20  x 20 x 7 χιλιοστά και θα έχει «ανταγωνιστική τιμή», δήλωσαν οι δημιουργοί του.

«Η ικανότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της συσκευής παρέχει ένα ορισμένο παράγοντα άνεσης για εκείνους που σχεδιάζουν την οικογένειά τους,” είπε ο Δρ Robert Farra από το MIT.

Η επόμενη πρόκληση για την ομάδα είναι να εξασφαλίσει την απόλυτη ασφάλεια της συσκευής.

Φαρμακείο κάτω από το δέρμα 

Η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση άλλων φαρμάκων.

Ο Simon Karger, επικεφαλής της χειρουργικών και επεμβατικών επιχειρήσεων στο Cambridge Consultants, δήλωσε ότι τα εμφυτευμένα τεχνολογίας, αντιμετωπίζουνμια σειρά από προκλήσεις και κινδύνους.

Αλλά πρόσθεσε ότι η συνολική  αξία για τον ασθενή μπορεί να είναι τεράστια και προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο μια τεράστια ποικιλία από ασθένειες θα αντιμετωπίζονται με έξυπνα εμφυτευμένα συστήματα”.

Πηγή: BBC