Captain Marvel

  • Χώρα και Έτος Παραγωγής:: 2018, USA
  • Σκηνοθεσία:: Anna Boden, Ryan Fleck
  • Σενάριο:: Anna Boden & Ryan Fleck, Geneva Robertson-Dworet,
  • Πρωταγωνιστούν:: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Annette Bening, Clark Gregg, Jude Law
  • Διανομή:: Feelgood Entertainment

Ένα μήνα και κάτι πριν το Avengers: End Game, βγήκε και το Captain Marvel. Όπως όλα τα καλά παιδιά πήγαμε κι εμείς να βεβαιωθούμε ότι είμαστε πλήρως ενημερωμένοι και έτοιμοι για την εκκίνηση της Phase 4. To Captain Marvel και το End Game άλλωστε είναι οι δύο τελευταίες ταινίες της Phase 3 στην οποία ανήκουν και οι Captain America:Civil War, Dr Strange, Black Panther κλπ.

Phase 4

O Kevin Feige, τον Νοέμβριο του 2017 είχε δηλώσει ότι μετά το Avengers Endgame έχουν προγραμματιστεί 20  ταινίες. Κάποιες από αυτές ανήκουν σίγουρα στη Phase 4, ΣΙΓΟΥΡΑΚΙΑ – αν και δεν είναι γνωστές οι ημερομηνίες εξόδου τους στις αίθουσες με εξαίρεση το Spider-Man- : Spider-Man: Far From HomeBlack WidowThe EternalsBlack Panther 2Doctor Strange 2Shang-ChiGuardians of the Galaxy Vol. 3. 

Captain Marvel

Brie Larsson

Αλλά ακομα δεν φτάσαμε στη φάση 4, είμαστε στο Captain Marvel στο οποίο πρωταγωνιστεί ελαφρώς άχρωμα η κατά τα άλλα επική Brie Larsson. Εχει στην πλάτη της πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, ανάμεσα στα οποία το όσκαρ για το Room άλλα και αυτή τη δεύτερη εκτέλεση στο “Black Sheep” των Metric στο υπέροχο κι εντελώς meta ταινιάκι “Scott Pilgrim vs The World” ως Envy Adams με τους Clash at Demonhead.

 

Καλά

Πολύ γέλιο το soundtrack αν και λιγο 90’ς με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Samuel L. Jackson, το ευχαριστήθηκε επαρκώς και είχε άπειρη σκηνική παρουσία όπως νομίζω και ο Jude Law ο οποίος όμως εμφανίστηκε αρκετά λιγότερο.  Η Akira Akbar που υποδύεται την κόρη της φίλης της Carol Danvers, που με 5 ατάκες, σου έδειξε τι σημαίνει πραγματικά πόρωση με το διάστημα και τη δύναμη και όλα αυτά τα κουλ πράγματα που έβλεπε.

samuel-l-jackson-in-captain-marvel-3

Αλλά

Μία ταινία χωρίς προσωπικότητα, με ένα χιούμορ πάρα πολύ βεβιασμένο, με μία προσπάθεια να καλύψει και το Origin story της ηρωϊδας και το παρόν της και τις δυνάμεις της και τους Kree και τους Skrulls και ποιοι είναι οι καλοί ποιοι οι κακοί. Τα εφέ ήταν παλι εκτυφλωτικά, οι εξωγήινες ράτσες ή πάρα πολύ υπερβολίκες και ψεύτικες ή εντελώς ανθρώπινες με μπλε αίμα. Και ρε διάολε αυτό το εφε της απογήρανσης εμένα μου κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται από πλαστελίνη. Δεν μου φαίνεται πετυχημένο. Μου φαίνεται το ίδιο αλλόκοτο με το μουστάκι του Superman στο B v S.

scril_talos

VS Wonder Woman

Εφόσον φυσικά μία ταινία είναι Αμερικάνικη και έχει γυναίκα ηρωϊδα εν έτει 2019 δεν μπορεί να μην έχει και ορισμένα φυτευτά στοιχεία φεμινισμού για να σε ξενερώσει όσο περισσότερο μπορεί. Να πω ότι δεν περίμενα να δω με ποιο τρόπο θα κάνουν το απαραίτητο ηρωϊκό μανιφέστο τους αυτοί σε σύγκριση με τη Wonder Woman θα πω ψέμματα. Η απογοήτευση ήταν τεράστια. Καμμία διακριτικότητα, κανένα έλεος. Σε κάθε ευκαιρία σου κοπανούσαν όσο πιο έντονα μπορούσαν ότι κοίτα να είναι γυναίκα., ε γυναίκα είναι και είναι πάρα, μα πάρα πολύ δυνατή. Σε πλήρη αντίθεση με την Wonder Woman που σε πόρωσε τόσο πολύ και ευχαριστήθηκες μία απενεχοποιημένη πραγματικά ηρωϊδα που κανένα ρόλο δεν παίζει το φύλο της.

ctmarvel

Της βάζω 4/10