Star Wars Ep. VII: The Force Awakens (no spoilers duhhh)

  • Χώρα και Έτος Παραγωγής:: 2015, USA
  • Σκηνοθεσία:: J. J. Abrams
  • Σενάριο:: J. J. Abrams, Lawrence Kasdan, Michael Arndt
  • Πρωταγωνιστούν:: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Max von Sydow
  • Διανομή:: Village

Λοιπόν ο καιροc γαρ εγγυc. Και αυτή η αδιανόητη αντίστροφη μέτρηση σήμερα 24/12/2015 τελειώνει. Το Youtube έχει ήδη γεμίσει βίντεο με κριτικές, με και χωρίς spoiler, γνώμες, easter eggs, παλαβές ερωτήσεις κλπ κλπ. Τα καλά, τα κακά, όλα. Ο μύθος πάντως συνεχίζει να γράφεται. Να δηλώσω εξ’αρχής ότι εγώ είμαι Trekkie οπότε άρχισα να μπορώ να απολαμβάνω το Star Wars από τη στιγμή και πέρα που αναγνωρίστηκε ως Epic Space Opera και σταμάτησε να θεωρείται Sci-Fi (ακούς Ελληνική Wikipedia???).

Μια φορά κι ένα καιρό σε ένα πολύ πολύ μακρινό γαλαξία

Έβδομο Επεισόδιο – The Force Awakens

Υπόθεση

Δε θα σας πολυπώ, πέρα από ότι αποκαλύπτει το trailer. Μια τύπισσα η  Rey και το BB8 droid, μπλέκονται σε μια περιπέτεια με τον πρώην Stormtrooper Finn για να βοηθήσουν τη Resistance που δε λέγεται πια Rebel Alliance για να νικήσει τη First Order που δε λέγεται πια Empire. Να πω ότι στεναχωριέμαι που εξάλειψαν τον Lucas ακόμα και από ονόματα από το franchise, θα πω ψέμματα. Σε αυτό τον κόσμο, οι Jedi και η Δύναμη είναι πια θρύλος. Κανείς δεν ξέρει αν υπήρξαν ή αν είναι απλά προϊόντα μύθου. Ο Han μας το ξεκαθαρίζει. Είναι ολα αλήθεια. Και η Σκοτεινή Πλευρά και οι Jedi και όλα.

Χαρακτήρες 

tfa_poster_wide_header

Rey – the force is strong within her, BB8– καινούργιο droid, Finn-πρώην Stormtrooper ή περίπου, Poe Dameron-επικός υπερπιλότος, Kylo Ren – στην πορεία για να γίνει επικός υπερκακός, Han Solo – ο εαυτός του, Chewbaca– the Wooky, C3PO– the red handed robot, Leia Skywalker-η πριγκιπέσα, R2D2– the sleeper, Luke Skywalker – The jedi master.

Σχόλια

Κόκκινο Lightsaber – έπος.

67

Millenium Falcon να πετάει – έπος // Tie Fighters σε μάχες – έπος

share_1200x627

X-wings σε μάχες – έπος

Star Wars: The Force Awakens Ph: Film Frame © 2014 Lucasfilm Ltd. & TM. All Right Reserved..

Τι Φάση

forceawakens4-xlarge

Γενικά, είναι απλοϊκο και κομμάτι ανεξήγητο αλλά ειναι ΚΑΒΛΑ. Ναι ευτυχώς βασίζεται πραγματικά σε πρακτικά εφέ και όχι ψηφιακά οπότε και επενδύεις συναισθηματικά αρκετά. ΟΙ ερμηνείες φυσάνε όλες. Χρησιμοποιεί στοιχεία και χαρακτήρες από όλες τις ταινίες, είτε κάνοντας αναφορές είτε με μικρές εμφανίσεις. Χαϊδεύει τη νοσταλγία μας, δημιουργεί ομως και κάτι καινούργιο. Περνάει η ώρα και λες έχω ακόμα 40 λεπτά. Έχω ακόμα 20 λεπτά. Κοιτάς το ρολοϊ ανάποδα. Ο Han Solo δεν είναι απλά ένας γεράκος, είναι ο Han Solo. Ποζάρει, λέει τις παπάγιες του… ρισπεκτ. Να πω ότι μετά το Into Darkness μου την είχε δώσει με τον Abrams γιατί μετατράπηκε το Star Trek σε διαστημικό fast and furious. Το Star Wars όμως του πάει. Είναι τρελαμένος fan κι ο ίδιος και φαίνεται. Απλά ρε παιδί ρε JJ, με μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω σε μερικές σκηνές θα ήταν ένα διαμάντι καλοανεπτυγμένο, ενώ τώρα ε πάσχει πολύ και είναι κρίμα.  Όλες οι ιδέες που εντάχθηκαν είναι σούπερ… αλλά από εκτέλεση… χμμμ. Οι περισσότεροι κακοί ας πούμε είναι διάκοσμοι. Δεν τους δίνει καμμία σημασία. Να ξέρετε πάντως ότι εκείνη την ώρα θα είστε τελείως μέσα στη φάση και όλα τα προβλήματα θα τα σκεφτείτε μετά.

Θα το χαρείτε. ΔΕΙΤΕ ΤΟ. 6/10

—————————————————————————————————

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Prequels

Ο προσβλητικός τρόπος με τον οποίο ο Anakin Skywalker γίνεται Darth Vader και η γέννηση των δίδυμων, του Luke και της Leia των παιδιών του. Ας μείνουμε εκεί όσον αφορά τα prequels.

Star Wars Original Trilogy

New Hope

Η αρχική τριλογία αρχίζει με την Αυτοκρατορία να τελειώνει την κατασκεύη του Death Star, το οποίο θα  της επιτρέψει να συντρίψει τη Rebel Alliance. Η πριγκιπισα Leia, κλέβει τα σχέδια του Death Star, τα οποία και κρύβει μέσα στον R2D2, λίγο πριν την τσακώσει ο Darth Vader. O R2, όμως μαζί με το τον C-3PO, δραπετεύουν στον έρημο πλανήτη Tatooine, όπου αγοράζονται από το Luke Skywalker, που από τούδε και στο εξής θα ονομάζεται Λουκάς. Κάποια στιγμή και ενώ ο Λουκάς καθαρίζει τον R2, ανακαλύπτει πως κρύβει ένα μήνυμα της Leia για τον Obi Wan Kenobi, ένα Jedi θρύλο, όπου του ζητά να πάει τα δύο ανδροειδή στον Alderaan.  Ο Λουκάς έτσι καλόψυχος και κλαψιάρης που είναι βοηθά τα droids να βρουν τον εξόριστο Jedi, ο οποίος ζει σαν ερημίτης με το ψευδώνυμο Ben Kenobi. Όταν ο Λουκάς ρωτάει για τον πατέρα του, τον οποίο ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ, o Obi-Wan του λέει πως ήταν ο Anakin Skywalker, ένας μεγάλος Jedi που προδόθηκε και δολοφονήθηκε από το Darth Vader -wink wink wink wink-. Ο Obi-Wan και ο Λουκάς προσλαμβάνουν τον λαθρέμπορο Han Solo και το Wookiee συμπιλότο του, Chewbacca να τους πάνε στον Alderaan, τον πλανήτη της Leia. Τον πλανητη αυτόν όμως δεν τον βρίσκουν, αντ’αυτού βρίσκουν το Death Star που μόλις τον έχει καταστρέψει και το οποίο τους παγιδεύει με την tractor beam του. Επί του σκάφους, ο Λουκάς και ο Χαν σώζουν τη Leia ενώ ο Obi-Wan απενεργοποιεί την tractor beam και θυσιάζεται, σε μία θρυλική αν και όχι τόσο επική φωτοσπαθόμαχία με το Darth Vader  για να ξεφύγουν οι υπόλοιποι με τα σχέδια του Death Star και η rebel alliance να καταφέρει να το καταστρέψει. Ο ίδιος ο Λουκάς  (καθοδηγούμενος από τη δύναμη της Δύναμης) καταστρέφει το αναθεματισμένο Death Star κατά τη διάρκεια της Μάχης της Yavin.

Empire Strikes Back

Τρία χρόνια μετά την καταστροφή του Death Star από τη Rebel Alliance, η Αυτοκρατορία εντοπίζει τη νέα της βάση στο Hoth, ένα παγωμένο πλανήτη και επιτίθεται. Πολλοί το σκάνε και η Leia, ο Han, ο Chewie και ο C-3PO αποδρούν με το Millenium Falcon το οποίο όμως έχει χτυπηθεί. O Λουκάς παρατάει τον R2 σε Fighter X-Wing, επειδή το πνεύμα του Obi – Wan του έδωσε εντολή να ταξιδέψει για να βρεί το Yoda, που τώρα ζει κι αυτός  στην εξορία. Συντρίβεται σε ένα βάλτο σε εκείνο τον πλανήτη και συναντά επιτέλους το Yoda. Η επίσημη εκπαιδεύση του ως Jedi ξεκινάει. Το Millenium Falcon θέλει επισκεύη, οπότε η Leia, ο Han και οι άλλοι πάνε στην αποικία ορυχείων Bespin, την οποία διευθύνει ο Lando Calrissian, παλιός φίλος του Han. Ο Darth Vader τους έχει στήσει παγίδα και τους συλλαμβάνει. Ενώ ο C-3PO διαμελίζεται, η Leia και ο Chewie κρατιούνται φυλακισμένοι για να παρασύρουν το Λουκά κι ο Han Solo βασανίζεται και τελικά τον καταψύχουν, φάε ένα Carbonite Freeze. Ο Λουκάς φυσικά παρασύρεται  παρατάει την εκπαίδευση και πα να τους βρει. Η Leia και o Chewie προσπαθούν να σταματήσουν τον Boba Fett πριν δώσει τον κατεψυγμένο Han, στο Jabba the Hutt, στον οποίο ο Han χρωστάει κι ο Λουκάς αντιμετωπίζει τον Darth Vader. Κατά τη διάρκεια αυτής της επικής  φωτοσπαθόμαχίας, ο Λουκάς χάνει ένα χέρι, ο Darth του αποκαλύπτει ότι αυτός είναι ο πατέρας του και επιχειρεί να τον τραβήξει στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Ο Λουκάς όμως πηδάει εν μέρει στο κενό κάτω από ένα άξονα καυσαερίων και κρέμεται, από μια εξωτερική κεραία. Χρησιμοποιεί τη Δύναμη επικοινωνέι με τη Leia, η οποία επιστρέφει με το Falcon και τον σώζει. Η ομάδα – Luke, Leia, Lando, Chewie, C-3PO και R2D2 – ορκίζεται να σώσει το Han.

Return of the Jedi

Ο κατεψυγμένος Han Solo κρέμεται, στον τοίχο του παλατιού  του Jabba. Η Leia επιχειρεί να διασώσει το Han, μεταμφιεσμένη σε κυνηγό επικηρυγμένων, και ενώ κατορθώνει και τον βγάζει από την κατάψυξη – την πιάνουν και την υποδουλώνουν. Ο Λουκάς αποτυγχάνει κι αυτός, οπότε καταδικάζονται όλοι σε θάνατο από Sarlacc (ένα γιγαντιαίο πλάσμα, θαμμένο στην έρημο). Λίγο πριν τους ρίξουν στο λάκκο του Sarlacc, ο Λουκάς ξεπαστρέυει τους πάντες ενώ ταυτόχρονα η Leia στραγγαλίζει το Jabba. O Λουκάς επιστρέφει στο Yoda για να λοκληρώσει την εκπαίδευσή του και βρίσκει τον 900-χρονο Jedi στο νεκροκρέβατό του. Πριν πεθάνει, ο Yoda επιβεβαιώνει ότι ο Vader είναι ο πατέρας του κι ένα τσακ αργότερα, το φάντασμα του Obi-Wan, του λέει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τον πατέρα του για άλλη μια φορά προτού να μπορέσει να γίνει Jedi, και ότι η Leia είναι η δίδυμη αδελφή του. Η Rebel Alliance ανακαλύπτει ότι η αυτοκρατορία είναι στα τελικά στάδια της κατασκευής ενός δεύτερου Death Star, υπό την καθοδήγηση του Αυτοκράτορα Palpatin, η ασπίδα του οποίου, τροφοδοτείται από ένα φεγγάρι το Endor.

Ο Han, ο Λουκάς και η Leia αναλαμβάνουν μια αποστολή για να σαμποτάρουν την τροφοδοσία στον Endor. Εκεί και με τη βοήθεια των κατοίκων του, των γλυκούλικων Ewoks, προσπαθούν να νικήσουν τις Αυτοκρατορικές δυνάμεις που τους την πέφτουν. Ο Λουκάς παραδίδεται στους Stormtroopers, που τον πάνε στο Darth Vader κι ο οποίος, με τη σειρά του, τον παίρνει στο Death Star ενώ ταυτόχρονα οι άλλοι καταφέρνουν να απενεργοποιήσουν τις ασπίδες. Ο Darth Vader προσπαθεί και πάλι να δελεάσει το Λουκά και να τον τραβήξει στην Σκοτεινή Πλευρά – οπού ανακαλύπτει την ύπαρξη της Leia. Στη συνέχεια την χρησιμοποιεί για να εκβιάσει το Λουκά, πράγμα το οποίο εξοργίζει τον νεαρό Jedi ο οποίος τελικά τον νικάει σε άλλη μία επική φωτοσπαθόμαχία. Ο Αυτοκράτορας Palpatin παρεμβαίνει μετά από αυτή την ήττα και την πέφτει στο Λουκά με Δυναμοαστραπές. Ο Darth, δεν αντέχει να βλέπει το παιδί του σε τέτοια χάλια και την πέφτει στον Αυτοκράτορα. Μετά την απενεργοποίηση των ασπίδων, ο Lando τελικά καταφέρνει να την πέσει στον κεντρικό πυρήνα του Death Star το οποίο και σκάει με μία τεράστια έκρηξη, πυροδοτώντας διαπλανητικές γιορτές. Η Leia υποκύπτει επιτέλους στο Χαν κι ο Λουκάς τιμά τον πατέρα του με μια νεκρική πυρά, και αυτός ο πολύ πολύ μακρινός γαλαξίας, προσβλέπει σε πιο ειρηνικές περιόδους.