Θεατρική Ομάδα Τήνου Θεατροποιείο

Η Θεατρική Ομάδα Τήνου, ξεκίνησε την πορεία της δεκαέξι χρόνια τώρα…. Μια μικρή «παρέα» που αγαπούσε το Θέατρο και αναζητούσε τρόπους να εκφραστεί μέσα απ’αυτό, συνάντησε στο πρόσωπο του δάσκαλου Δημήτρη Σκλάβου τον σκηνοθέτη και συντονιστή της, μιας και είχε και γνώσεις και εμπειρία. Η Κινηματογραφική Λέσχη Τήνου είναι ο φορέας που δημιούργησε και αγκάλιασε την προσπάθεια. Στο «κινηματοθέατρο ΑΜΟΡΕ»,εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές παρουσιάστηκε την ‘Ανοιξη του 2003 και η πρώτη παράσταση. Είναι το «Εντός σχεδίου»Γ.Σκούρτη, Π.Κοροβέση, Δ.Κεχαίδη.

Η αποδοχή και στήριξη από τους Τήνιους εντυπωσιακή. Το μοναδικό Κυκλαδονήσι που μέχρι τότε δεν είχε να παρουσιάσει Θεατρική Δημιουργία, απέκτησε την Ερασιτεχνική Θεατρική του Ομάδα. Η προσπάθεια στεριώνει και η Θεατρική Ομάδα Κινηματογραφικής Λέσχης Τήνου, παρουσιάζει τα επόμενα χρόνια, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»,του Μπ. Μπρέχτ,  «Η Τελετή» του Π.Μάτεση, «Κοίτα τους» του Μ.Ποντίκα.

Το 2007, η ΘΟΤ έγινε αποδεκτή στην Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και το ίδιο καλοκαίριεμφανίζεται για πρώτη φορά στην 20η Συνάντηση της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου στην Ερμούπολη με το έργο «Κου-Κου» του Ζ.Φευντώ το οποίο παρουσιάζει και στο θέατρο «Βωλάξ» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δ.Εξωμβούργου.  Η Ομοσπονδία είναι θεσμός 30 χρόνια τώρα, με συμμετοχή 32 Ερασιτεχνικών Ομάδων από τα νησιά του Αιγαίου. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε διαφορετικό κάθε φορά νησί .Συμμετέχουν όλες οι ομάδες-μέλη σε μια γιορτή του θεάτρου με πάνω απο 30 παραστάσεις και εκδηλώσεις.

Κάθε καλοκαίρι η Θ.Ο.Τ. συμμετέχει και στο Φεστιβάλ Τήνου αλλά και η Διοικούσα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ Επιτροπή, στηρίζει κάθε αίτημα για παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου, τόσο για την προετοιμασία όσο και για τη δωρεάν παρουσίαση των θεατρικών δρώμενων και παραστάσεών της Θ.Ο.Τ.

Το 2008, το έργο «Ο Έβρος απέναντι»των Ρέππα-Παπαθανασίου, παρουσιάζεται στο Θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη, μετά από πρόσκληση του Θεάτρου και της Νομαρχίας Κυκλάδων.

Το 2010 ιδρύθηκε η Πολιτιστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και πλέον επικρατεί το όνομα Θεατρική Ομάδα Τήνου “Θεατροποιείο”. Όλοι ερασιτέχνες, προσπαθούμε με μεράκι και ανιδιοτέλεια, μαζεύοντας γνώση και εμπειρίες μέσα από μαθήματα Θεατρικού παιχνιδιού, κινησιολογίας, φωνητικής, υποκριτικής, μάσκας, αυτοσχεδιασμού να αναπτύξουμε αυτό που χαρακτηρίζεται Δημιουργική, Ποιοτική, Θεατρική πράξη. Το ίδιο έτος, το «Γκόλφω φορ έβερ» του Ν. Σπυρόπουλου παρουσιάζεται επίσης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δ. Εξωμβούργου του Φεστιβάλ Λόγου και τέχνης Κοιν. Πανόρμου και στο Θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη.

Το 2013, γιορτάζεται για πρώτη φορά στην Τήνο η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.« Μες τα μαύρα μεσάνυχτα»συλλογικό έργο με τη συμμετοχή και Θεατρικών Ομάδων από Σάμο-Λήμνο –Σύρο.         

Το 2017 με το έργο Αχαί….ρωντας”, σατυρικά μονόπρακτα, συμμετοχή και διάκριση με Α΄βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Σάτυρας ,στην Πάτρα!

Το 2018, παρουσιάζονται τα έργα, “Ιστορία του Ζωολογικού κήπου”του Εντουαρντ Άλμπυ, στην αίθουσα ΚΔΕΠΑΜ Μυκόνου, μετά απο πρόσκληση της  Θεατρικής Ομάδας  Μυκόνου και Όταν ο Χαλεπάς συνάντησε τους ποιητές”θεατρική δημιουργία στα πλαίσια του Έτους Χαλεπά.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

2019 “Ελευθερία μια Ιστορία”
2018 “Ιστορία του Ζωολογικού κήπου”του Εντουαρντ Άλμπυ

” Ο κόκκος της άμμου”του Ρομπέρ Τομά

Όταν ο Χαλεπάς συνάντησε τους ποιητές”,θεατρική δημιουργία στα πλαίσια του Έτους Χαλεπά

2017 Πόσο ατάλαντοι”,παρωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Αχαί….ρωντας”,σατυρικά μονόπρακτα

2016 «Υπό έλεγχο» του Frederic Soontag
2014 «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσι Ουίλιαμς

’Η αγάπη το μέτρο της απεραντοσύνης’’ δρώμενο για την εκδήλωση της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Κάριτας     

2013 «Η βασίλισσα της ομορφιάς» του Μάρτιν Μακ Ντόνα

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (διασκευή για παιδιά)

2012 «Φαύστα» του Μποστ«Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί », Ποίηση-Θεατρικό δρώμενο σε συνεργασία με τις Χορωδίες Πανόρμου-Κώμης .

« Η ζωή είναι γυναίκα»θεατρικό δρώμενο με μουσική, τραγούδι, χορό σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τήνου.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» θεατρικό δρώμενο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τήνου. 

«Η βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μαρτιν Μακ Ντονά         

2011 «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα» του Χ. Κ. Άντερσεν

«Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ

2010 «Γκόλφω forever» του N. Σπυρόπουλου
2009 «Μικρές καθημερινές σχέσεις» των Μ. Ποντίκα – Κ. Μουρσελά
2008 «Ο Έβρος απέναντι» των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα
2007 «Κου Κου» του Ζ. Φεντώ
2006 «Κοίτα τους» του Μ. Ποντίκα
2005 «Η τελετή» του Π. Μάτεσι
2004 «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπ. Μπρεχτ
2003 «Εντός σχεδίου» των Γ. Σκουρτη – Π. Κοροβέση
    Dubstep Grandma has no tags