10 Remakes from Hell – Φτου 666

Με αφορμή το ίσως πολυαναμενόμενο Fantastic Four που βγαίνει σήμερα στις αίθουσες, θα μιλήσουμε για τα χειρότερα remake – reboot – ή όποια άλλη λέξη το περιγράφει, που έχουν τολμήσει να δημιουργηθούν τα τελευταία χρόνια.

Κριτήρια: κυρίαρχα και κατά βάση το γούστο μας και το ντοματόμετρο!

Remake Hell

Δεν κάνουμε περιγραφές και δεν αναφέρουμε συντελεστές διότι μιλάμε για πασίγνωστα remakes και εσείς είστε καλλιεργημένοι. Σε περίπτωση που παρ’όλα αυτά σας ενδιαφέρει να δείτε ποιοι δημιουργήσαν αυτά τα “αριστουργήματα” πατήστε στους συνδέσμους των τίτλων.  Πάμε λοιπόν να μετρήσουμε τα δέκα κολασμένα remakes:

1. Fantastic Four (2015)  – 8% VS Fantastic Four (2005) – 27%

Ετυμηγορία: Puny God. Marvel Studios FTW!

Αυτή τη μάχη των χειρότερων remake και make ίσως, την κερδίζει αβλεπεί αυτό το φετινό αίσχος, σχεδόν χέρι χέρι με τον προκατοχό του. Μήπως να πάρουμε απόφαση ότι δεν γίνεται να φτιαχτεί καλή ταινία για τους Fantastic Four και να τους αφήσουμε στην ησυχία τους; Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται ο τραγέλαφος; Και διάβολε η ταινία είναι του 2015, τα εφέ του πότε είναι?

 

Ετυμηγορία: Puny God. Marvel Studios FTW!

 

2. The Wicker Man ( 2006) – 15% VS  The Wicker Man (1973) – 90%

Ετυμηγορία: You bitches! Φτου!

2006. Παίρνεις μία πραγματικά ανατριχιαστική ταινία που όλα της τα στοιχεία σου σηκώνουν την τρίχα, με ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική και την μετατρέπεις εντελώς και Παντελώς αθελά σου σε παρωδία σχεδόν επιπέδου Sam Reimi. Πόσο πιο αποτυχημένος θα μπορούσες να είσαι; Πόσο;

 

 

Ετυμηγορία: You bitches! Φτου!

 

3. The Pink Panther (2006) 22% VS The Pink Panther (1963)  – 90%

Ετυμηγορία: I’ll have your stripes.

2006. Ο πόνος του να προσπαθείς να συγκρίνεις μία από τις μεγαλύτερες κωμικές περσόνες του 20ου αιώνα με τον Steve Martin είναι πόνος. Να περιλαμβάνει και μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών η όλη ιστορία κάπου πάει πολύ. Και όχι δεν είναι αντιπαθής κωμικός ο Steve. Αλλά την κλάση του Sellers για να γεμίσει την ταινία μόνο με την παρουσία του δεν την έχει.

 

Ετυμηγορία: I’ll have your stripes.

4. Fame (2009)- 25% – VS Fame (1980) 83%

Ετυμηγορία: Ι can do everything better than you can.

2009. ΒΔΕΛΥΓΜΑ. Το καστ αισχρό. Ατάλαντοι και βαρετοί μέχρι εκεί που δεν πάει. Σαν παιδάκια που χοροπηδάνε δεξιά, αριστερά ασχέτως, τσιρίζοντας ότι τους έρθει και λόγω autotune δεν έχουν λόγο να το βουλώσουν. Χορογραφίες γελοίες, απαράδεκτες ή ανύπαρκτες.

Ετυμηγορία: Ι can do everything better than you can.

5. Total Recall (2012)- 30% VS  Total Recall (1990) – 84%

Ετυμηγορία: Consider this a divorce.

2012. Πλάκα μας κάνεις. Παίρνεις τον πιο ποζερά τύπο στο Χολυγουντ να κάνει ταινία του Arnie? Μια ταινία γεμάτη ατάκες; Δηλαδή σοβαρά τώρα? Και τον βάζεις να ποζάρει σαν να διαφημίζει συνεχώς cola zero σε συνδυασμό με την Beckinsale και την Biel?  ΑΙΣΧΟΣ. ΑΙΣΧΟΟΟΣ. Για να μην αναφερθώ στη απίστευτα ξενερωτική συνεχή σοβαροφάνεια. Δεν είναι badassery όλα. Έλεος.

Ετυμηγορία: Consider this a divorce.

6.  Psycho (1998)- 37% VS Psycho (1960) – 96%

Ετυμηγορία: ΧΙΤΣΚΟΚΟΜΗΤΩΡ.

1998. Εντάξει εδώ η επιστήμη, ο πολιτισμός, ο γνωστός κόσμος σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Θες να ξαναφτιάξεις την Χιτσκοκομήτωρ; Really? Εντάξει ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΛΛΟ.

Ετυμηγορία: ΧΙΤΣΚΟΚΟΜΗΤΩΡ.

7.  Planet of the Apes (2001)- 45% VS Planet of the Apes (1968)

Ετυμηγορία: Damn you all to HELL!

2001. Τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά; Τιμ, γιατί; Γιατί; Πως γίνεται να δημιούργησες αυτό το αίσχος; Και ρε συ Μαρκ, πως είναι δυνατόν να καταφέρνει να σε κερδίζει ο Τσάρλτον; Ο Μωϋσής; Μα ο Μωϋσής;

Ετυμηγορία: Damn you all to HELL!

 

8. Miami Vice (2006) – 47%Miami Vice (1984-1990)

Ετυμηγορία: ————————————————

2006. Τα ποζέρια πολλαπλασιάστηκαν σε ένα κακοστημένο βαρύ και ανόητο φιλμ. Γεμάτο σκληρές και φιλήδονες πόζες,  υγρά ανήσυχα βλέμματα, υπόθεση μηδέν, ρομάντζο και κόντρα ρομάντζο. Αν ήθελε σοφτ τσόντα με μπάτσους, το είχε. Πόσο παράδοξο που η σειρά η ίδια ήταν ο ορισμός σχεδόν της λέξης ποζέρι: τόσο φανταχτερή και επιδεικτική, με τα παλ κοστούμια και τους κουλ μπάτσους, γεμάτη σκληρές και φιλήδονες πόζες, υγρά ανήσυχα βλέμματα αλλά και καλοστημένη υπόθεση και ελάχιστο ρομάντζο.

 

Ετυμηγορία: ————————————————

 

9. Carrie (2013) – 48% VS Carrie (1976)  – 92%

Ετυμηγορία: Μαχαιρί στο χέρι.

2013. Μιλάμε σε αυτή την ταινία μόνο κάνα νευρικό γελιό κι αυτό αν σταματήσεις να βαριέσαι έστω λίγο. Αρκεί φυσικά να πούμε ότι το πρωτότυπο δεν σε αφήνει να κοιμηθείς το βράδυ, έχεις φρικάρει τη ζωή σου.

 

Ετυμηγορία: Μαχαιρί στο χέρι. 

10. Robocop (2014)- 49% VS RoboCop (1987) – 88%

Ετυμηγορία: Dick you’re fired.

2014. Μία καταστροφή. Παν τα σπαρτά, παν όλα. Τι ήταν αυτό; Όχι πέστε μου τι ήταν αυτό. Χόλυγουντ, τι μανία για όλη αυτή την απίστευτα μαύρη επικούρα; Τι ήταν αυτό στη θέση του Murphy; Που πήγε η χύμα καφρίλα?

 

Ετυμηγορία: Dick you’re fired.

 

Εύφημος μνεία στα:

Οποιοδήποτε Godzilla,

το Conan (2011) γιατί Arnie για πάντα,

το The Avengers (1998) γιατί 1961-1969, δεν κερδίζεται η ψυχεδέλεια,

το A-Team (2010) γιατί Mr T και πολύ bling,

Oldboy (2013), πλάκα μας κάνεις Spike,

Fright Night (2011) ναι τελικά πρέπει να αφιερώσω ένα αρθράκι στον Colin.

Συμπέρασμα:

1. Πρέπει να δημιουργηθεί κάποιο γκρουπ, κάποιος οργανισμός κάτι που να προστατεύει οτιδήποτε δημιουργήθηκε στα 80’ς από το να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

2. Το 2006 ήταν μια ανόητη χρονιά: Miami Vice, Pink Panther, Wicker Man. Συγχαρητήρια!!!