The Crown

  • Κανάλι/Χώρα:: Netflix / England
  • Σεζόν:: Έξι
  • Επεισόδια:: Δέκα ανά σεζόν
  • Βρισκόμαστε στη:: Τέταρτη σεζόν
  • Δημιουργός:: Peter Morgan
  • Σκηνοθεσία:: Benjamin Caron, Philip Martin, Julian Jarrold, Stephen Daldry, Philippa Lowthorpe, Samuel Donovan, Jessica Hobbs, Christian Schwochow
  • Ελλάδα: : Netflix

Πέρα από την αναμονή που είχε δημιουργηθεί για την πρεμιέρα του “The Crown” (Το Στέμμα”), με την προσθήκη της Princess D & της Margaret Thatcher με τις Emma Corin & Gillian Anderson στους αντίστοιχους ρόλους την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, έχει προστεθεί και ένας ακόμα λόγος που αυξάνει την δημοτικότητα της σειράς.

pdmt

Η ανακοίνωση μόλις τρεις μέρες πριν, σχετικά με τον εορτασμό του “platinum jubilee” της βασίλισσας Ελισάβετ για τα 70 χρόνια βασιλείας της το 2022, ένα ρεκόρ που κατέχει η ίδια, που αφενός συνοδεύεται από την παράδοση του θρόνου και αφετέρου θα προστεθεί η 3 Ιουνίου του 2022 ως μία μέρα αργίας για τους Βρετανούς.

Queen-news-how-many-years-is-platinum-jubilee-bank-holiday-evg-1359581

Τι είναι 

Το “The Crown” (Το Στέμμα), είναι μία σειρά περιγράφει την ζωή της βασιλικής οικογένειας και των πιο σημαντικών γεγονότων του τελευταίου αιώνα. Είναι μια δημιουργία του Πίτερ Μόργκαν, σε παραγωγής του Netflix με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, αναμεσά τους, Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Ben Daniels, Jason Watkins, Geraldine Chaplin, Michael Maloney, Gillian Anderson, Emma Corrin & τον Josh O’Connor που όπως έχουμε ήδη πει το φθινόπωρο του 2020 του ανήκει.

Τι έχει γίνει μέχρι τώρα

The-Crown-TV-show-on-Netflix-season-2-canceled-or-renewed

Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με τον γάμο της Πριγκίπισσας Ελισάβετ με τον ελληνικής καταγωγής Πρίγκιπα Φίλιππο και την στέψη της σε Βασίλισσα μετά τον θάνατο του πατέρα της. Έτσι, η Ελισάβετ γίνεται η νεότερη μονάρχης του Βασιλείου σε ηλικία μόλις 25 ετών. Παράλληλα, απεικονίζεται η σφυρηλάτηση στενών σχέσεων της βασιλεύουσας με τον τότε πρωθυπουργό της Αγγλίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε μια περίοδο κρίσης και η δυσκολία τόσο διαχείρισης εθνικών ζητημάτων από την νέα μονάρχη όσο και η προσαρμογή της στην νέα της θέση. Ο κύκλος τελειώνει με την ματαίωση του αρραβώνα της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας –αδερφής της Ελισάβετ-  με τον Πίτερ Τάουνσεν, καλύπτοντας έτσι γεγονότα από το 1947 έως το 1955.

s2

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά την επόμενη ακριβώς χρονιά (1956), όταν ξέσπασε κρίση για την διαχείριση της διώρυγας του Σουέζ. Ταυτόχρονα, η πολιτική κατάσταση δυσχεραίνει, με πολλούς λαούς της επικράτειας να ζητούν την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία τους. Ένα σκάνδαλο ξεσπά που έρχεται να ταράξει τον βασιλικό γάμο και η βασίλισσα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τριπλή κρίση. Την ίδια στιγμή, μετά τον θάνατο του Τσόρτσιλ, την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Ίντεν και την παραίτησή του, αποσύρεται και ο τρίτος πρωθυπουργός, ο Χάρολντ Μακμίλαν. Το χαρούμενο τέλος έρχεται με την γέννηση του τέταρτου παιδιού της βασιλικής οικογένειας, Πρίγκιπα Εδουάρδου (1964).

TheCrown_3

Ο τρίτος κύκλος επικεντρώνεται στις δύο περιόδους πρωθυπουργίας του Χάρολντ Ουίλσον, ηγέτη του εργατικού κόμματος. Η κοινωνία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς τις αρχές, και κυρίως του πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να εκπληρώσει με δυσκολία τις προεκλογικές του δηλώσεις και να ικανοποιήσει την εργατική τάξη την οποία εκπροσωπεί. Καθώς το χρέος της Αγγλίας γιγαντώνεται, τα λαϊκά στρώματα είναι δυσαρεστημένα με την βασιλική οικογένεια αφού στοιχίζει πολύ στον κρατικό προϋπολογισμό, ποσό που εκμαιεύεται από την φορολογία και αναγκάζει τα κατώτερα στρώματα σε καθεστώς πείνας. Ενώ το παλάτι προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κερδίσει την εύνοια του λαού, το πραξικόπημα στην Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την Πριγκίπισσα Αλίκη, μητέρα του Φιλίππου, που ήταν μέχρι τώρα εξαφανισμένη.

Ρεαλισμός vs Φαντασία: Σχεδόν αυθεντική βασιλική Haute Couture 

Η πραγματικότητα προσάπτεται στην τέχνη και η τέχνη καταγράφει, αναπαράγει και αποτυπώνει. Το γεγονός της εμμονής αυτής σειράς για πίστη στην πραγματικότητα είναι γνωστή και όπως είναι φυσικό μπορούν να αναπαραχθούν πραγματικά πειστικότατα οι ενδυμασίες. Αρκεί βέβαια για να να έχουν πολύ καλή αρχειοθέτηση. Να έχουν βιντεοσκοπηθεί, φωτογραφηθεί και αναλυθεί αρκετά ώστε οι δημιουργοί της σειράς να μπορούν να πετύχουν ρεαλιστικά αποτελέσματα όπως βασιλικοί γάμοι, τελετουργίες και επίσημες διπλωματικές επισκέψεις. Δείτε λοιπόν τρία παραδείγματα τέτοιας συναστρίας.

  1. Τo Νυφικό της Ελισάβετ

Τo Νυφικό της Ελισάβετ στη σειρά ήταν ακριβής ρέπλικα. Το πρωτότυπο ήταν σχεδιασμένο από τον Norman Hartnell, αγαπημένο σχεδιαστή της βασιλικής οικογένειας.

3A13D35B00000578-0-image-a-2_1478333732308

2. Η στέψη της Ελισάβεττ

Η σχεδιστρια της πρώτης σεζόν Michele Clapton (που είχε δημιουργήσει βασιλικά look για τη Dany, τη Sansa και τη Cersei στο Game Of Thrones) ήταν αρκετά τυχερή και βρήκε μία ρέπλικα που είχειδημιουργηθεί για τον εορτασμού του διαμαντένιου ιωβήλαιου της βασίλιασσας το 2012. was lucky enough to find a replica of the coronation gown commissioned for the Queen’s Diamond Jubilee in 2012. The gown, again based off the original by Norman Hartnell, featured embroidered floral emblems of the countries under the Queen’s imperial rule in gold and silver thread.

queen-elizabeth-coronation-the-crown-01

3. Τελετή τελετή στέψης του Κάρολου ως πρίγκιπα της Ουαλίας

Οι ενδυματολογικές επιλογές της βασιλικής οικογένειας γενικά για την τελετή στέψης του Κάρολου ως πρίγκιπα της Ουαλίας είναι κάτι παραπάνω από ακριβείς. Εδώ οφείλεται και η ύπαρξη αυτού του άρθρου, σε αυτά τα σύνοα και αυτό το καπέλο. Δεν έχω τρόπο να προσεγγίσω αυτό το επιστρωμένο με μαργαριτάρια καπέλο. Πέστε μου αλήθεια αν δεν θα γράφατε άρθρο μόνο για να γίνει πιο γνωστό αυτό το καπέλο- ΤΟ ΘΕΛΩ.  Ποιος το σχεδίασε, τι ήθελε να πετύχει με αυτό, ποιος το ενέκρινε; Πόσοι άνθρωποι το είδαν πέρασε από μπροστά τους και είπαν ΝΑΙ. Αυτό πρέπει να φορέσει η βασίλισσα.

crinvchels

Μόνο με μία λεξη μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η επίθεση χρωμάτων και αυτή είναι SPLENDID!!! Η σχεδιάστρια της τρίτης σεζόν  Amy Roberts, εντυπωσιάζει. Από τις ρέπλικες του βασιλικού καπέλου, και της κορώνας του Κάρολου, ως την ενδυμασία της πριγκίπισας Άννας, φόρεμα, παλτό και καπέλο μέχρι αυτό το ανεμοδαρμένο πρασινοπώ φτερωτόφωλιά καπέλο της Queen mother. Δεν γίνεται περισσότερο ακριβές από τόσο.

Royal-Family-Cast-Crown

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν, που θα δούμε την πρώτη εποχή της Lady D. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει και φέτος.

 

Trailer