Euphoria / the music

intro

Το Euphoria είναι μία σειρά που έριξε μία μικρή βόμβα στα τηλεοπτικά ύδατα, για την πρωτοτυπία, την απλότητα και την ωμότητα της παρά την συνεχόμενη τηλεοπτική άνοιξη που ζούμε. Αφιερωμένη απόλυτα στη γενιά της, παρουσιάζει τις ιστορίες μίας ομάδας λυκειόπαιδων του σήμερα, συνδέεται όμως μέσα από μία παράξενη μεταφυσική σχεδόν νοσταλγία με προηγούμενες γενιές. Ίσως γιατί στην πρωτότυπη Ισραηλινή της εκδοχή -με το ίδιο όνομα Euphoria-  δημιουργημένη το 2012, τα πιτσιρίκια αυτά άνηκαν στη γενιά των 90΄ς. Ναι είναι προσαρμογή.

Το καστ της πρωτότυπης Ισραηλινής σειράς

euphoria_is

Οπότε δεν αποτελεί απρόοπτο ίσως το ότι ξεσήκωσε, κατσίκωσε αλλά και ταυτόχρονα ξενέρωσε εντελώς και τις άλλες γενιές τις προηγούμενες. Έχει περίπλοκους σαφείς χαρακτήρες όλων των προτιμήσεων και μεγεθών, γεμάτους ορμή και άπειρες αδυναμίες, να καννιβαλίζονται, να γιορτάζουν και να προσαρμόζονται σε αυτό που λέμε σύγχρονη καθημερινή ζωή.  Η παραγωγή της άλλωστε είναι ένα αμαλγαμα 5 εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες και η Dreamcrew -εταιρία παραγωγής του Drake και του Adel “Future” Nur-.

euphoria1

the music

Υπό αυτή την έννοια ίσως το επίπεδο της μουσικής επένδυσης στην οποία θα επικεντρωθούμε εδώ να μην αποτελεί έκπληξη. Αλλά φίλε DAMN! Ο Labrinth δημιουργεί το δικό του αφήγημα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τις υπόλοιπες μουσικές επιλογές.  Δημιουργούνται έτσι παράταιρα μελωδικά ονειρικά σύνολά που συνοδεύουν νωχελικά και hardcore κάθε κατάχρηση, κάθε απελπισία, κάθε προμελετημένη και αυθόρμητη σεξουαλική πράξη, κάθε ανικανότητα, κάθε κατάθλιψη-εμμονή-ψύχωση και με ένα εντελώς ψυχεδελικό διεστραμμένο τρόπο κάθε όνειρο.

skate

Η μουσική σχεδόν μαλώνει ενίοτε με τους  στίχους που θέλουν απλά να εκφράσουν την αυτοκαταστροφή τους (σου, μου, μας;). Λίγο On the nose αλλά πολύ ποιητικό και δυναμικό στην αποσάρθρωση και την διαστρέβλωση που τον άφησαν να δημιουργήσει και να μας χαρίσει.

Πλάνο από το βίντεο για το “All for us”

screen-shot-2019-08-05-at-12-17-51-pm-1565021916

/TRACKS/

Ακολουθεί από κάτω μία επιλογή από τα έντεκα καλύτερα μουσικά κομμάτια της σειράς κλεμμένα από το youtube και το κανάλι heartbeat. Από αυτά τα τέσσερα ανήκουν στον Labrinth και τα άλλα σε άλλους καλλιτέχνες. Το All for us μπαίνει και στις δύο του εκδοχές, με τη Zendaya και χωρίς. Στο τέλος ακολουθεί και το mash up του καναλιου με τα κομμάτια συνεχόμενα enjoy. Οι τίτλοι των κομματιών βρίσκονται στα δεξιά.

All for us / Labrinth & Zendaya

 

Forever / Labrinth

 

When I R.I.P / Labrinth

 

Mount Everest / Labrinth

 

All for us / Labrinth

 

Work / Charlotte Day Wilson

 

I’m gone / Jozzy & Tommy Genesis

 

Fly me to the moon / Bobby Womack

 

Stuntin’ Like My Daddy / Birdman, Lil Wayne

 

Stay / Richard Macklin, Prs

 

Dangerous / Big Data

 

Run Cried the Crawling / Agnes Obel

 

 

& all together σε μια πανδαισία 38 λεπτών και 26 δευτερολέπτων

παράταιρα μελωδικά ονειρικά σύνολά, συνοδεύουν νωχελικά και hardcore κάθε κατάχρηση απελπισία & με ένα εντελώς ψυχεδελικό διεστραμμένο τρόπο κάθε όνειρο

Έχει ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν της Euphoria, εδώ και τρεις βδομάδες, στο HBO -HBO Max και στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV και η κατηφόρα αν και λίγο πιο γλυκανάλατη αυτή τη φορά συνεχίζεται.

p.s. Mount Everest ain’t got shit on me.