Ουροβόρος – προέλευση

Ο ουροβόρος όφις ή απλώς ουροβόρος (οὐροβόρος < οὐρά + βόρος) λέγεται ο όφις (το φίδι) τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι την τρώει. Η περίκλειστη αναπαράστασή, αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου.

Αιγυπτιακή Μυθολογία

Ένας από τους πρώτους γνωστούς προδρόμους του Ouroboros βρίσκεται στο αρχαίο αιγυπτιακό θρησκευτικό και ταφικό κείμενο, το Amduat. Το σημαντικό νεκρικό κείμενο των αρχών του 15ου αιώνα π.Χ. και αναφέρει μια ιστορία της ανάστασης που διαχέεται τόσο στα γνωστικά όσο και στα παλαιοχριστιανικά κείμενα καθώς και στην αλχημεία. Στο Amduat, ο νεκρός Φαραώ ταξιδεύει με τον θεό του ήλιου Ρα μέσα από τη σφαίρα των νεκρών που είναι γνωστή στους Αιγυπτίους ως Duat. Κάθε μέρα μετά τον ήλιο που δύει στη Δύση, ο Ρα πρέπει να ταξιδέψει μέσω του Duat στην Ανατολή, όπου ο ήλιος ανατέλλει με την εκ νέου εμφάνιση του Ra. Πιστεύεται ότι όταν ένας Φαραώ πεθαίνει, κάνει το ταξίδι με το Ra για να γίνει τελικά ένα με τον θεό του ήλιου και να ζήσει για πάντα. Το Amduat χρησίμευσε ως ένα είδος οδικού χάρτη για τον νεκρό Φαραώ, δίνοντάς του οδηγίες για το πώς να κάνει αυτό το ταξίδι με τον Ra. Γι ‘αυτό και το Amduat βρίσκεται συχνά χαραγμένο στον τοίχο του τάφου του Φαραώ. Όπως σε κάθε καλό οδικό ταξίδι, χρειάζεται ένας χάρτης για να ταξιδεψετε μαζί του μετά τον κόσμο. Οι δώδεκα ώρες της νύχτας δρουν ως δείκτες στον “χάρτη” ​​του Amduat.

ourovoros

Εκτός Δύσης

Εκτός του δυτικού κόσμου, ο Ouroboros αναδύεται σχεδόν ταυτόχρονα στον αρχαίο κόσμο. Στη μυθολογία του Ινδουισμού, ένα ατελείωτο φίδι αναδιπλώνεται σε όλο τον κόσμο για να τον κρατήσει όρθιο. Στην Κίνα, ο Ouroboros αντιπροσωπεύει την ένωση του γιν και του γιανγκ. Ακόμη από την άλλη πλευρά της υδρογείου, οι Αζτέκοι απεικόνισαν τον θεό φιδιών Quetzalcoatl δαγκώνοντας την ουρά του στη βάση της Πυραμίδας του “φτερωτού” ερπετού.

Hammocks_and_Ruins_Riviera_Maya_Mexico_Explore_What_to_Do_Yucatan_Ruins_Chichen_Itza_Mystery_Feathered_Serpent_45

Γλώσσα προγραμματισμού

H μετατροπή του Ouroboros από ένα αρχαίο αιγυπτιακό μυστικιστικό σύμβολο σε γλώσσα προγραμματισμού είναι ατελείωτα συναρπαστική. Το σύμβολο αυτό  έχει κάνει την εμφανισή του πολλές φορές μέσα στους αιώνες. Στην τεχνολογία, η Ouroboros είναι μια εσωτερική γλώσσα προγραμματισμύ όπου ο κώδικας αποτελείται από φίδια που τρων τις ουρές τους.Ένα πρόγραμμα γραμμένο σε Ouroboros είναι μια σειρά γραμμών κώδικα, κάθεμια από τίς οποίες αντιπροσωπεύει ένα ανεξάρτητο ουροβόρο. Οι περισσότερες εντολές είναι μεμονωμένοι χαρακτήρες (εκτός από τα string και integer literals). Το κεφάλι είναι ο πρώτος χαρακτήρας της γραμμής και η ουρά είναι ο τελευταίος. Είναι συνεχείς, κωδικοποιούν και κωδικοποιούν για πάντα, φαινομενικά μόνα τους.

program_gr
Θεωρίες Συνωμοσίας

Φυσικά η καλύτερη του χρήση γίνεται από αξεπέραστες θεωρίες συνωμοσίας, αυτό το φιδάκι βρίσκεται παντου και κρύβεται πίσω από τα πάντα.  Στο πεντακοσάρικο το παλιό των δραχμών, φυσικά Ιλουμινάτι (πουντοι?), σιωνιστικό σύμβολο που το κλέβουν πίσω οι “Έλληνες”Ουροβόρος : Το κυβερνο-όπλο των Ρώσων κρυβει μυστικά.

Τρελοί.